Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γιατροί του κόσμου: η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα

Τα πολυϊατρεία των ''Γιατρών του Κόσμου'' στη Θεσσαλονίκη (Ίωνος Δραγούμη 65) επισκεφτήκαμε την Τετάρτη το πρωί και παραδώσαμε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, τα οποία πρόσφερε ο κόσμος των Τρικάλων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας.

Την εικόνα που αντικρίσαμε, ούτε που μπορούσαμε να τη φανταστούμε. Επικρατούσε το αδιαχώρητο. Δεκάδες άποροι άνθρωποι, που σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, συνωστισμένοι περίμεναν υπομονετικά είτε για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, είτε για δωρεάν φάρμακα, ακόμη και για τρόφιμα 
(χαρακτηριστική η περίπτωση νεαρής μητέρας που μόλις είχε πάρει φαγητό και ταϊζε στα σκαλοπάτια τα δυο της παιδιά!!) 
Επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, γέροι που έμειναν μόνοι, πολύτεκνες οικογένειες με απολυμένους γονείς, νέοι και νέες χωρίς αύριο και προοπτική. Με άλλα λόγια άνθρωποι της διπλανής πόρτας όλων των ηλικιών, προερχόμενοι από τα χαμηλά, μικρομεσαία, αλλά και μεσαία στρώματα.
Όση ώρα μείναμε εκεί διαπιστώσαμε τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι ''Γιατροί του Κόσμου'', αλλά και τη συγκινητική προσφορά ιδιωτών και Συλλόγων, που έφερναν φάρμακα και τρόφιμα.
''Αυτές οι προσφορές είναι η κινητήρια δύναμη που μας επιτρέπει και μας προτρέπει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των στόχων για την ανακούφιση χιλιάδων συνανθρώπων μας'', μας είπε μία από τις εθελόντριες.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι ''Γιατροί του Κόσμου'' υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια. Πιστοί στην Αξία του Eθελοντισμού, γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό και μη προσωπικό, προσθέτουν στην καθημερινότητά τους τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο. 

Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Ευτυχώς... υπάρχει και η άλλη Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: