Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ 

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α) ανακοινώνεται ότι το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας ξεκινά τη λειτουργία του στις 21 Μαΐου και θα είναι ανοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας, πλην των επισήμων εθνικών εορτών και αργιών καθώς και των τοπικών αργιών. Ειδικότερα, τις καθημερινές (Δευτέρα έως και Παρασκευή) το κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.
Σε δήλωσή του ενόψει της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ο πρόεδρος του δ.σ. της Κ.Ε.Δ.Α, κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αναφέρει: «Με τις νέες κατασκευαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της υγιεινής και της καθαριότητας των χώρων και τα νέα καινοτόμα προγράμματα που σχεδιάσαμε, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Η κοινωφελής επιχείρηση, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποφάσισε φέτος να μειώσει το αντίτιμο των παρεχόμενων υπηρεσιών του κολυμβητηρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή δημοτών στα προγράμματα που συνδυάζουν υγεία, άθληση και ψυχαγωγία».
Οι εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Μαΐου. Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες, ενώ απαραίτητο δικαιολογητικό είναι η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης, από καρδιολόγο ή παθολόγο ή παιδίατρο (αν πρόκειται για παιδί), στην οποία να πιστοποιείται η υγεία και η ικανότητα για άθληση, καθώς και ότι δεν υφίσταται δερματολογικό νόσημα.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Επιχείρησης (οδός Βεροίας, δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας), στο τηλ. 23330-25390 από 8.00-14.00, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας:
·      δικαίωμα εισόδου έχουν όσοι διαθέτουν «κάρτα μέλους» την οποία εκδίδει η Κοινωφελής Επιχείρηση. Το κόστοςεγγραφής για την απόκτηση της κάρτας μέλους είναι 10 ευρώ.
Με την χορήγηση της κάρτας μέλους, οι πολίτες αποκτούν δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στο δημοτικό κολυμβητήριο και χρήσης όλων των εγκαταστάσεών του που προσφέρονται στο κοινό.
·      στο κολυμβητήριο επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που διαθέτουν κάρτα μέλους και είναι: α) άνω των 18 ετών και εφόσον έχουν γνώση καλής κολύμβησης, β) ηλικίας 12-18 ετών, εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα τους, γ) κάτω των 12 ετών, μόνο εφόσον συνοδεύονται από ενήλικες.
·       για τη χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών και άλλων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, ορίζεται αντίτιμο, το ύψος του οποίου κυμαίνεται ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες (ημερήσιας χρήσης τις εργάσιμες μέρες ή και τα σαββατοκύριακα, μηνιαίας χρήσης, για ένα ή περισσότερα άτομα της ίδιας οικογένειας, ή για χρήση διάρκειας 4 μηνών). Το αντίτιμο των υπηρεσιών του κολυμβητηρίου, για κάθε περίπτωση, αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 14 Μαΐου.
Τα μέλη του κολυμβητηρίου συμμετέχουν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, που περιλαμβάνουν εκμάθηση κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες, aquaaerobic, θεραπευτική υδρο-γυμναστική και ελεύθερη κολύμβηση κατά τις ώρες κοινού.
·      Τέλος, χρήση του δημοτικού κολυμβητηρίου, έναντι αντιτίμου, μπορεί να γίνεται και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους, για τους κολυμβητές-μέλη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: