Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σαν σήμερα: ποδοσφαιρικές μνήμες από το όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν

Μερικά αποσπάσματα από το υπό έκδοση βιβλίο:
Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' 
ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 
1965  -  .....
Σαν σήμερα στις 9 Μαϊου 1998 ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων μετά από ένα εκπληκτικό ''μαραθώνιο'' 34 αγωνιστικών (ποδοσφαιρικη περίοδος 1997/98), κατακτά το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.ΗΜΑΘΙΑΣ και ανέρχεται στην Δ' ΕΘΝΙΚΗ Κατηγορία (λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Μαϊου, η ομάδα κατέκτησε και το ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ)  
N. Σαλτουρίδης (Πρόεδρος) - Στ. Σωτηράκης - Θ. Τέγος - Φ. Στιλπνόπουλος - Π. Καλλιάγρας - Β. Κούτσιας -  Δ. Κανάκης - Ν. Μαυροδόγλου - Ι. Κουτσαντάς - Ν. Κούτσιας

Γ. Χούχας - Στ. Κωστογλίδης - Ι. Κιρκιλιανίδης - Γ. Μεταλλείδης - Κ. Ιτσιόπουλος - Χρ. Μποζίνης - Κ. Βλιζνάκης - Β. Κουνόπουλος  

Η λέξη θρίαμβος ταιριάζει σ' αυτό που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία και η Διοίκηση του Συλλόγου, με τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Όλοι μαζί μόχθησαν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, για να έχουν στο τέλος την ευτυχία να καμαρώσουν την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και να γιορτάσουν την άνοδο στη Δ' ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία. Συγχρόνως αναδείχθηκαν οι μεγάλες αθλητικές δυνατότητες που έχει αυτό το μικρό χωριό στην άκρη της Ημαθίας.
Με αντιπάλους μεγαθήρια του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου, η ομάδα πέτυχε σε 34 αγώνες, 27 νίκες, 5 ισοπαλίες και γνώρισε την ήττα μόνο δύο φορές.

Οι 18 ποδοσφαιριστές που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της θριαμβευτικής χρονιάς.

Μαυροδόγλου Νίκος
Σωτηράκης Σταμάτης
Κιρκιλιανίδης Γιάννης Κούτσιας Νίκος
Καλιάγρας Πελοπίδας
Στιλπνόπουλος Φώτης
Κούτσιας Βάϊος
Ιτσιόπουλος Κώστας
Χούχας Γιώργος
Κωστογλίδης Σταύρος
Τέγος Θεόδωρος
Μεταλλείδης Γιώργος
Μποζίνης Χρήστος
Βλιζνάκης Κώστας
Κανάκης Δημήτρης 
Κουτσαντάς Γιάννης
Κουνόπουλος Βασίλης
Αυγουστής Στράτος 

Πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και της Α' κατηγορίας ήταν ο Κ. Βλιζνάκης με 43 γκολ. 
Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν :
Xρ. Μποζίνης με 22
N. Κούτσιας  8 
Στ. Κωστογλίδης  5
Β. Κουνόπουλος  5
Στ. Σωτηράκης  4
Δ. Κανάκης  4
Κ. Ιτσιόπουλος  3
Γ. Μεταλλειδης  3
Θ. Τέγος  3
Φ. Στιλπνόπουλος  3
Β. Κούτσιας  2
Ν. Μαυροδόγλου  1
  
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου 
Πρόεδρος    Σαλτουρίδης Χ. Νικόλαος
Αντιπρόεδρος    Τσιλακούδης Ι. Γεώργιος
Γ. Γραμματέας    Παύλου Χρ. Αθανάσιος
Γεν. Αρχηγός     Κυτούδης Χρ. Κυριάκος
Ταμίας     Κιρκιλιανίδης Ι. Χρήστος
Έφορος     Κυτούδης Χρ. Μόσχος

Μέλος    Καρδουλαμάς Π. Γεώργιος 

Προπονητές ήταν:

Βαγγέλης Κοσκερίδης (τις δύο πρώτες αγωνιστικές)
Βασίλης Παπαδημητρίου (από την 3η μέχρι την 31η αγωνιστική)
Βαγγέλης Κουσουλάκης (τις τρεις 
τελευταίες αγωνιστικές)

Φροντιστής της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Χρ. Παπαμιχαήλ, ο οποίος εργάστηκε πολύ ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε θέματα ιματισμού και γηπεδικών εγκαταστάσεων.
Κοντά στη ομάδα σε όλη τη διάρκειας της χρονιάς ήταν, ηθικά και υλικά, η Κοινότητα Τρικάλων και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κ. Κιρκιλιανίδης Χρήστος.
Μεγάλη ήταν η προσφορά του γιατρού και φίλου της ομάδας μας κ. Γιώργου Παγκάκου, ο οποίος ήταν παρόν σε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, καθώς επίσης και του συγχωριανού μας ορθοπεδικού γιατρού κ. Γιώργου Γιάντση, ο οποίος ήταν στη διάθεση της ομάδας οποιαδήποτε μέρα και ώρα. 

Θερμή και ενθουσιώδης η ηθική συμπαράσταση των φιλάθλων στους περισσότερους αγώνες. Δεν ήταν όμως το ίδιο θερμή και η οικονομική τους βοήθεια.   
Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με το Κλειδί μέσα στα Τρίκαλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, απένειμε μετάλλια στους ποδοσφαιριστές και προπονητές και στη συνέχεια όλοι μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και στο Κοινοτικό Κατάστημα, όπου ακολούθησε γλέντι, το οποίο προετοίμασε και για το οποίο φρόντισε μια παρέα φιλάθλων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά, υπό την ίδια Διοίκηση, λειτουργούσε και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, με τμήματα προπαιδικό, παιδικό και Γ' Κατηγορίας. 
1997-98.  Το προπαιδικό τμήμα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: