Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας, ως μέσο μετακίνησης αλλά και άθλησης

Σήμερα έπεσα πάνω σε ένα βίντεο το οποίο είναι τραβηγμένο σε μια πόλη της Ολλανδίας. Το αξιοσημείωτο, είναι ότι δείχνει την ευρεία χρήση του ποδηλάτου από τους κατοίκους για την καθημερινή τους μετακίνηση.

Έχοντας αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία από αυτή της Ελλάδας, ο κόσμος εκεί χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να πάει στην δουλειά του καλοντυμένος, για να κάνει τα ψώνια του, να κάνει μια επίσκεψη, αλλά και οτιδήποτε άλλο.


Δείτε το βίντεο.

Βέβαια μπορεί οποιοσδήποτε να υποθέσει, ότι αυτό το τόσο όμορφο σκηνικό, με την φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση με ποδήλατο, συμβαίνει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και τις μέρες με ηλιοφάνεια.
Δεν είναι όμως έτσι. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις βροχής.


Δείτε το βίντεο.

Έχουν καταφέρει να ζουν σε ένα περιβάλλον φιλικό, ήρεμο και ευχάριστο. Ίσως θα πρέπει να παραδειγματιστούμε κι εμείς και να βάλουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας.


Το ποδήλατο είναι φτηνό, γρήγορο, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και ταυτόχρονα γυμνάζει το σώμα. Με τόσα πλεονεκτήματα στο ενεργητικό του, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κυριαρχεί στις πόλεις της Ευρώπης.

Η ποδηλασία είναι μία πραγματικά αναζωογονητική εμπειρία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να κάνουν ποδήλατο και δεν είναι πλέον λίγες οι φορές που θα συναντήσουμε στο δρόμο ποδηλάτες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου να απολαμβάνουν αυτήν τη μορφή άσκησης.

Αποτελεί μία εξαιρετικής μορφής αερόβια άσκηση που ενδυναμώνει το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα, αλλά και μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος μέσα από την έντονη καύση θερμίδων. Επίσης, όπως όλες οι μορφές άσκησης, βελτιώνει την διάθεση και αποτελεί ασπίδα για τις ψυχικές νόσους και την κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: