Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή των ''Γιατρών του Κόσμου''

Μία μέρα μετά τη παράδοση των φαρμάκων, λάβαμε με email από τους ''Γιατρούς του Κόσμου'' την παρακάτω επιστολή, η οποία έχει αποδέκτη τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων και την δημοσιεύουμε αυτούσια.

ΠΡΟΣ:

Σύλλογο Αιμοδοσίας                    
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Τρίκαλα Ημαθείας                                          Αρ. Πρωτ. 386  
ΤΚ 59032                                       Θεσσαλονίκη 04/05/2012

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ    Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Oι Γιατροί του Κόσμου, όπως ήδη γνωρίζετε, λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη στη διεύθυνση, Ίωνος Δραγούμη 65, “ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ” όπου, εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι προσφέρουν, δωρεάνπρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα άπορα, ανασφάλιστα, άστεγα, σε πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία και εθνικότητα αλλά και σε Έλληνες που δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη οι Γιατροί του Κόσμου υλοποιούν επίσης προγράμματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αθίγγανων, των τοξικομανών και των άστεγων, ενώ και οι κινητές μας μονάδες παρέχουν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτική ιατρική σε ορεινές και ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, καθώς και σε μειονοτικές περιοχές.

Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων έχουμε μεγάλη ανάγκη σε φάρμακα, αρκετά από τα οποία μας προσφέρατε και εσείς.

Με την παρούσα λοιπόν, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχαριστίες μας για την ευγενική σας χειρονομία να χορηγήσετε φάρμακα για ανασφάλιστους και άπορους ανθρώπους που επισκέπτονται το Πολυϊατρείο μας.

Η δική σας συμπαράσταση και χειρονομία εκφράζουν έμπρακτα την αγάπη του ανθρώπου για τον συνάνθρωπο και μας θυμίζουν διαρκώς ότι έχουμε στο πλευρό μας άξιους συμπαραστάτες του έργου μας.



Με εκτίμηση,
Γκαρανέ Σοφία
Κοιν. Ανθρωπολόγος
Διευθύντρια γραφείου Θεσσαλονίκης

------------------------------------------------------------------

''Η επιστολή μπορεί να έχει αποδέκτη τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων, αλλά στην ουσία απευθύνεται σε όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την πρωτοβουλία, όπως στηρίζετε πάντα κάθε δραστηριότητα και εκδήλωση. Γιατί ο Σύλλογος είστε εσείς. Εμείς απλά οργανώνουμε και διεκπεραιώνουμε, αυτά που εσείς προσφέρετε''  δήλωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: