Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στιγμές που ο φωτογραφικός φακός περιγράφει ένα γεγονός καλύτερα από οποιοδήποτε κείμενο


Γιατί μία εικόνα, ακόμα κι αν δεν χρειάζεται χίλιες λέξεις για να περιγραφεί, μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονα συναισθήματα.

Μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ λαμβάνουν ενημέρωση για την εξέλιξη της επιχείρησης κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν την 1η Μαίου.


Ο Αυστραλός Scott Jones φιλάει την κοπέλα του Alex Thomas αφού την έχει ρίξει στο έδαφος αστυνομικός κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Vancouver.
Χιλιάδες Νορβηγοί κρατούν λουλούδια στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας που προκάλεσε ο Anders Breivik στο Όσλο και το νησί Utoya.Ένας αντάρτης κρατά στα χέρια του το χρυσό όπλο του Καντάφι, λίγα λεπτά μετά το θανατηφόρο λιντσάρισμά του.


Ένας πολίτης κάθεται έξω από το κατεστραμμένο σπίτι του μετά από έναν τυφώνα που χτύπησε το Μιζούρι.


Μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας φωτογραφίζει με το iPad του το αποσυντεθιμένο κουφάρι μιας αγελάδας κοντά στα σύνορα Κένιας και Σομαλίας.
Δίνη σε Ιαπωνική ακτή μετά το Τσουνάμι του Μαρτίου.
Ένα κορίτσι που βρίσκεται υπό περιορισμό για τον φόβο έκθεσής της στη ραδιενέργεια, μετά την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ιαπωνία, χαιρετάει τον σκύλο της.


Μία καταιγίδα σκόνης και χώματος πλήττει το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Φόρος τιμής έξω από το σπίτι της Amy Winehouse στο Λονδίνο στις 24 Ιουλίου.

Το τουριστικό πλοίο Hama Yuri περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από την ακτή, κρατάει ισορροπία πάνω σε ένα διώροφο κτίριο μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία.


Ο Robert Peraza στέκεται και ακουμπά το όνομα του γιου του στο μνημείο πεσόντων της 11ης Σεπτεμβρίου. Μια Αμερικανίδα στρατιώτης κάνει high-five με ένα μικρό παιδί στο Αφγανιστάν.

Ο σκύλος του ναύτη Jon Tumilson στέκεται δίπλα στο φέρετρο του αφεντικού του που έχασε τη ζωή του σε μια επιχείρηση Αμερικανών στρατιωτών στα εδάφη του Αφγανιστάν στις 6 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: