Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου, οργάνωσε και υλοποίησε δραστηριότητες συνάντησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές από την Δ έως τη ΣΤ τάξη από όλα σχεδόν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί με προθυμία και ενδιαφέρον επισκέφτηκαν τους χώρους του Ειδικού Σχολείου και συμμετείχαν για μια εβδομάδα σε δραστηριότητες, που είχαν στόχο την αλληλογνωριμία, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τον προβληματισμό και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

Τη Δευτέρα στις 5 Δεκεμβρίου, όλοι μαζί οι μαθητές, που πήραν μέρος στις δράσεις του Ειδικού Σχολείου, συναντήθηκαν στο χώρο του Δήμου Αλεξάνδρειας, εξέθεσαν τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες τους με θέμα την αναπηρία και παρακολούθησαν την προβολή μικρών κινηματογραφικών ιστοριών για την αναπηρία από χώρες της Ευρώπης, που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία.

Με αφετηρία λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, μέσα από τις συναντήσεις με μαθητές της τυπικής εκπαίδευσης, θέλησε να στείλει ένα άμεσο μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα των ευκαιριών και των παροχών, τη φιλία, τη συμπαράσταση και την προσφορά βοήθειας και αγάπης στο συνάνθρωπο μας.

"Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση τους εκπαιδευτικούς και του μαθητές από: την ΣΤ΄ τάξη του 1ου Δ. Σ., την Δ΄τάξη του 6ου Δ. Σ., την ΣΤ΄ τάξη του 4ου Δ. Σ., την Δ΄τάξη του 5ου Δ. Σ., την ΣΤ΄ τάξη του 7ου Δ. Σ. Ευχαριστούμε ακόμη το Δήμο Αλεξάνδρειας για τη στήριξη της εκδήλωσης και την προσφορά γλυκών σε όλους τους μαθητές που παρακολούθησαν τις προβολές των ντοκιμαντέρ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι μαθητές του σχολείου μας θα νιώσουν πιο κοντά και πιο ζεστά τους μαθητές των άλλων σχολείων μέσα από αυτές τις συναντήσεις και η αυτοεκτίμησή τους θα αποκτήσει σταθερές βάσεις μέσα από την αποδοχή και τη φιλία των μαθητών" αναφέρει η ανακοίνωση του Ειδικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: