Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Αλεξάνδρεια, 22 Δεκεμβρίου 2011

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
69 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
θα υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2012 από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και αναμένεται να επωφεληθούν από αυτά εκατοντάδες δημότες
Με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκρίθηκαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας 69 γενικά και ειδικά προγράμματα «Άθλησης για Όλους», που αναμένεται να υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2012 από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Η έγκριση χορηγήθηκε μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλλε τον Οκτώβριο του 2010 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών γενικής άθλησης των δημοτών. Τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ ο σχεδιασμός τους έγινε με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων και ειδικών κατηγοριών δημοτών. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν αφορούν στην εισαγωγή και μύηση των παιδιών και των εφήβων στον αθλητισμό, σε προγράμματα φυσικής κατάστασης, σε προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής για άτομα που χρήζουν βοήθειας, σε προγράμματα άθλησης για γυναίκες, για ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και Τσιγγάνους, καθώς και σε θερινά προγράμματα άθλησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας.
ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Άσκηση στην προσχολική ηλικία
5από 19-12-2011
έως 15-06-2012
Παιδί και αθλητισμός
23
Άσκηση στην εφηβική ηλικία
3
Άθληση και γυναίκα
15
Άσκηση ενηλίκων
3
Άσκηση στην τρίτη ηλικία
8
Άσκηση ΑΜΕΑ
7
Ειδικά προγράμματα (για Τσιγγάνους, κλπ)
3

Θερινά προγράμματα στο Κολυμβητήριο

2
από 18-06-2012
έως 31-08-2012
Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλούμενων, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των αθλούμενων. Η άσκηση με τη συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση γιατί βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, συμβάλλει στην πρόληψη εκφυλιστικών τάσεων, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και σε μία καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος. 
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος δράσης της, που τίθεται σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους, έχει περιλάβει διάφορα προγράμματα για την υποστήριξη των συνδημοτών μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή του Δήμου μας. Με την έγκριση των 69 προγραμμάτων άθλησης για όλους στο Δήμο Αλεξάνδρειας, που θα υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων να γυμναστούν και να ψυχαγωγηθούν στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και δομές του Δήμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, με μηδενικό κόστος για τους δημότες πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων άθλησης για όλους στοχεύουμε αφενός στην ψυχαγωγία και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας των δημοτών και αφετέρου στην υποστήριξη όσων δημοτών χρήζουν για λόγους υγείας συστηματική άσκηση, αλλά η οικονομική τους δυνατότητα δεν το επιτρέπει». 

Τα εγκριθέντα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» του Δήμου Αλεξάνδρειας συγχρηματοδοτούνται από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναμένεται να υλοποιηθούν στα αθλητικά κέντρα και τις διαθέσιμες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και ορισμένα εξ’ αυτών, ενδεχομένως, σε άλλους χώρους (αναψυχής, πάρκα, παιδότοπους, στην ύπαιθρο) ανάλογα με τις συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: