Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής Ευρώπης ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ....... Δημήτρης Ιτούδης: ''Είναι μια μεγάλη μέρα''


Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ! Κατέκτησε για έκτη φορά στην ιστορία του την Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό της Βαρκελώνης τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-70. 
 
Ιτούδης: «Είμαι άφωνος»
"Είναι μία μεγάλη μέρα. Ίσως αύριο καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμά μας. Συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες, συνεργάτες και κόσμο αυτής της ομάδας. Πετύχαμε μεγάλα πράγματα. Σήμερα το ματς πήγε αρκετά καλά από την αρχή και θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Κερδίσαμε δίκαια. Είμαι άφωνος» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπου βρήκε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε αναμνηστική φωτογραφία μετά τις απονομές
Εμείς δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στον μεγάλο Τελικό της Βαρκελώνης. Είδατε τον αγώνα στην τηλεόραση, γράφουν τα blogs, θα γράψουν οι ειδικοί στις εφημερίδες.
Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν από τους βασικούς συντελεστές όχι μόνο αυτού του θριάμβου, αλλά και όλων των επιτυχιών του Παναθηναϊκού τα τελευταία 12 χρόνια. Ένα σύντομο βιογραφικό του συγχωριανού μας Δημήτρη Ιτούδη.    
Ο Δημήτρης Ιτούδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας στις 8 Σεπτεβρίου 1970 και σαν παίκτης αγωνίστηκε στον Φ.Ε.Φ.Σ. ''Ερμής'' Τρικάλων και τον Αλκέτα Αλεξάνδρειας, πριν αποφασίσει να μεταβεί στο Ζάγκρεμπ όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο μπάσκετ.
Στο Ζάγκρεμπ έκανε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα αρχικά στα τμήματα υποδομής της Μλάντοστ και κατόπιν σαν χεντ κόουτς της εφηβικής ομάδας της Κ.Κ. Ζάγκρεμπ την διετία 1990-92. Ακολούθησε μία τριετία (1992-95) στο πλευρό του Μπόσκο Μπόζιτς στην αντρική ομάδα ενώ παράλληλα ήταν και πρώτος προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται στον ΠΑΟΚ σαν ασίσταντ των Κιουμουρτζόγλου, Λούκαϊτς την σεζόν 1995-96, το τέλος της οποίας τον βρίσκει στο «τιμόνι» σαν χεντ κόουτς του «δικεφάλου» φτάνοντας μεταξύ άλλων στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επίσης έχει εργαστεί στο Πανιώνιο (1996-97) και σαν χεντ κόουτς στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης (1997-99) και την ΜΕΝΤ. Από το καλοκαίρι του 1999 βρίσκεται στον Παναθηναϊκό στο πλάι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στα 12 χρόνια παρουσίας του έχει κατακτήσει 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Πρωταθλήματα Ελλάδας και Κύπελλα. Επίσης έχει διδάξει αρκετές φορές σε Ελληνικά και διεθνή προπονητικά σεμινάρια.

Συγχαρητήρια στον Δημήτρη και σ' όλους τους συντελεστές των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας Μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπραβο στον Δημητρη! Τον θαυμαζω διοτι παντα στην ζωη του ειχε στοχους!