Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ικανοποιητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα για εθελοντικές εργασίες στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εθελοντικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον εξωραϊσμό στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος.
Ικανοποιητική  είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου σ' αυτό το κάλεσμα. Ήδη συνεργείο οικοδομικών εργασιών από το χωριό εργάζεται και λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι εργασίες στο μπροστινό μέρος του Ναού, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν στη συνέχεια οι μαρμαροτεχνίτες του χωριού. Θα ακολουθήσουν ανάλογες εθελοντικές δράσεις, δεδομένου ότι οι ανάγκες στον Ιερό Ναό και στον περιβάλλοντα χώρο, δεν σταματούν στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν.  

Με τους ρυθμούς αυτούς είναι βέβαιο ότι όλες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και στις 13 Ιουνίου, μέρα του εορτασμού της Αγίας Τριάδος, το εξωκκλήσι θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πολυπληθείς επισκέπτες-προσκυνητές από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί ότι το εξωκκλήσι κάηκε τον Ιούνιο του 2009 και αφού αποκαταστάθηκε ένα μέρος των ζημιών από τις εισφορές των ενοριτών και πιστών, από τότε το μπροστινό κυρίως μέρος παρέμενε σε κακή κατάσταση αλλά και στο εσωτερικό του Ναού υπάρχουν πολλές ελλείψεις (λείπουν στασίδια και πολυέλαιοι), γεγονός που κάνει πολύ άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες-προσκυνητές. 

Μπορείτε να συμμετέχετε σ' αυτήν την προσπάθεια προσφέροντας εργασία, οικοδομικά ή άλλα υλικά, ή με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε.

  Μπορούμε να κάνουμε πολλά με την εθελοντική μας προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: