Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

''Καλάθι Αλληλεγγύης'' στα Τρίκαλα Ημαθίας


Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, με δράσεις που στηρίζονται αποκλειστικά στον Εθελοντισμό, οργανώνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 το ''Καλάθι της Αλληλεγγύης'' για να βοηθηθούν οι οικογένειες που στερούνται ειδών πρώτης ανάγκης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορεί να μη λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την οικονομική (και κοινωνική) κρίση, μπορεί όμως να ανακουφίσει τον πόνο των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και να αποδείξει, σε πείσμα των καιρών και παρά τα όσα λέγονται, ότι δεν έχει χαθεί η υπέρτατη αξία που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ούτε έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Τουλάχιστον στις μικρές κοινωνίες για τις οποίες μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά.

Για το σκοπό αυτό, το Σάββατο από 8.00 π.μ. μέχρι 7.30 μ.μ. θα υπάρχει στην είσοδο των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του χωριού το ''Καλάθι της Αλληλεγγύης'' μέσα στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες, μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους, προαιρετικά να αφήνουν ένα ή περισσότερα από τα είδη που έχουν ήδη αγοράσει, συμμετέχοντας έτσι στη χαρά του Εθελοντισμού.

Επίσης, τα Γραφεία του Συλλόγου (στην είσοδο του Κοινοτικού Καταστήματος) θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 25/2/2012 από 8.30 π.μ. μέχρι 7.30 μ.μ. και όσοι επιθυμούν μπορούν να αφήσουν και εκεί τρόφιμα, ή άλλου είδους πράγματα πρώτης ανάγκης.

Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας εξαρτάται από το ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή όλων μας. Ας καταβάλλουμε όλοι μας μια κοινή προσπάθεια, ώστε να προσφέρουμε λίγη ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και ενδεχομένως στερούνται των στοιχειωδών αγαθών, που είναι απαραίτητα για κάθε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: