Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Χρήσιμες συμβουλές

Της Γιάννας Παρασχοπούλου  
Κραγιόν
Τα κραγιόν σπάνε αν είναι πολύ μαλακά. Κρατήστε τα στο ψυγείο. Θα μείνουν σταθερά και εφ' όσον χρησιμοποιηθούν δεν θα κάνουν γραμμές και θα κρατήσουν περισσότερο.
 Μολύβια
Τα διάφορα μολύβια του μακιγιάζ, όπως τα μολύβια Κολ, τα μολύβια γιά τό περίγραμμα τῶν ματιών ἤ γιά τά φρύδια, καθώς καί τά μολύβια γιά τό περίγραμμα τῶν χειλιών, είναι δύσκολο νά ξυστούν όταν εἶναι μαλακά. Επιπλέον, ὑπάρχει κίνδυνος νά σπάσουν. Βάλτε τα στην κατάψυξη γιά μισή ώρα πριν τά ξύσετε καί νά τά ἔχετε πάντα στο ψυγείο.
Τσιμπιδάκια καί βούρτσες.
Καθαρίστε τα τσιμπιδάκια και τις βούρτσες τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, μουλιάζοντάς τα σε νερό με σαπούνι. Ξεβγάζετέ τα καλά καί αφήστε τα νά στεγνώσουν φυσικά. Καθαρά εἶναι πιο αποτελεσματικά.
Βελούδινα ρούχα.
Πλύνετε τά βελούδινα ρούχα σας στο πλυντήριο, χωρίς νά προγραμματίσετε τό στύψιμο καί ἔπειτα απλώστε τα με την κρεμάστρα γιά νά στεγνώσουν. Λίγο πριν στεγνώσουν εντελώς, βουρτσίστε τό ύφασμα κόντρα με μία απαλή βούρτσα γιά νά του δώσετε μαλακή όψη.
Αστραφτερά τζάμια.
Αφού τα καθαρίσετε, ως συνήθως, τρίψτε τα τζάμια σας με ένα παλαιό καλσόν ἤ κολάν από νάιλον, για να τούς δώσετε περισσότερη λάμψη.
Μεταφορά επίπλου.
Πριν μεταφέρετε ένα βαρύ έπιπλο, περάστε στα πόδια  του παλιές κάλτσες. Θα γλιστρά πιο εύκολα χωρίς να καταστρέφει το πάτωμα.
Καθαρά βιβλία.
Για να καθαρίσετε μία βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία, χρησιμοποιήστε το ειδικό λεπτό στόμιο απορροφήσεως των εξαρτημάτων της ηλεκτρικής σας σκούπας. Αποφύγετε το ξεσκόνισμα μέ πανί, γιατί υπάρχει κίνδυνος να απλώσετε παντού την σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: