Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ενέκρινε τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για την μεταβολή των σχολικών μονάδων το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Υπέρ των εισηγήσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων σχολικού έτους 2012-2013, γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας. Οι εισηγήσεις προβλέπουν την διατήρηση των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Πλατέος από 11θεσιο σε 12θεσιο και την κατάργηση των νηπιαγωγείων Κυψέλης και Αγίας Τριάδας, τα οποία δεν λειτουργούσαν.
Όσον αφορά το γυμνάσιο Πλατέος, ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης πρότεινε την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο του σχολείου κι έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Σε αυτό το θέμα, εκφράστηκαν τρεις διαφορετικές απόψεις από την παράταξη Γκιόνογλου που προκάλεσαν τις αντιδράσεις των κατοίκων του Πλατέος που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση. Ο κ Γκιόνογλου πρότεινε την αναστολή του κλεισίματος του γυμνασίου Πλατέος για έναν ακόμη χρόνο, ο κ. Κιρκιλιανίδης διαφώνησε με την ανάκληση της απόφασης για να μην κινδυνεύσει με κλείσιμο το γυμνάσιο Τρικάλων και τέλος η κ. Λαμπίρη τόνισε ότι στην ενότητα Πλατέος θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο ένα γυμνάσιο κι ένα λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: