Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' έκοψε την Βασιλόπιτα

Μια ακόμη πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. 
Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων όλων των Συλλόγων και φορέων του χωριού, παιδιών των χορευτικών τμημάτων, της μουσικής σχολής, του θεατρικού εργαστηρίου, της ζωγραφικής, των γυναικών της χορωδίας, γονέων και πολλών φίλων του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Στην αρχή ο Ιερέας του χωριού πάτερ Εφραίμ ευλόγησε τη βασιλόπιτα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυτούδης Μόσχος, αφού καλοσώρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έδωσε τον λόγο στην γραμματέα του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη, η οποία είπε:
<< Με αφορμή το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στα δρώμενα του συλλόγου για το 2011. Ένας ακόμη χρόνος ιδιαίτερα γεμάτος με εκδηλώσεις πέρασε. Λόγω των γενικότερων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας ήταν και ένας δύσκολος χρόνος.
Γιατί η πραγματοποίηση τόσο μεγάλων εκδηλώσεων απαιτούσε και κονδύλια που δύσκολα μπορούσαν να συγκεντρωθούν.
Παρ’ όλες όμως τις αντιξοότητες νοιώθουμε ικανοποίηση που και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας έγιναν και καινούρια τμήματα δραστηριοτήτων προστέθηκαν για τα παιδιά και τους νέους του χωριού μας. Εκτός από τα τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων και ζωγραφικής,  που λειτουργούν με επιτυχία για δεύτερη χρονιά, δημιουργήθηκε και θεατρικό εργαστήρι. Υπάρχουν βέβαια και τα τμήματα γυναικείας χορωδίας και τα τρία χορευτικά μας. Πιστεύουμε ότι για ένα μικρό χωριό σαν το δικό μας είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν όλες αυτές οι επιλογές για τις δραστηριότητες των νέων μας. Εκείνο που απαιτείται για τη συνέχιση όλων αυτών, είναι η ενδυνάμωση όλων των τμημάτων με τις τακτικές συμμετοχές των παιδιών, αλλά και με την προσέλευση στα τμήματα και άλλων νέων.
Επίσης ξεκίνησε πέρυσι προσπάθεια δημιουργίας ενός μουσείου παλιά αντικείμενα, που σκοπό έχει την προβολή τους για να συμβάλλουμε και με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορία μας. Μπορείτε αργότερα να δείτε την τοποθέτηση των πρώτων αντικειμένων που συλλέξαμε στο χώρο που διαμορφώσαμε στο διάδρομο του συλλόγου. Οσοι έχετε και θέλετε να προσφέρετε ανάλογα αντικείμενα παρακαλώ αν μας ενημερώσετε για να τα παραλάβουμε.

Ο σύλλογος λόγω των παραπάνω δραστηριοτήτων που έχει, είναι ανοικτός αρκετές ημέρες την εβδομάδα Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Υπάρχουν πάντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαθέσιμα να σας εξυπηρετήσουν . Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και νέες ιδέες και η δική σας συμμετοχή θα είναι σημαντική για τη συνέχιση του συλλόγου μας, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι το έμψυχο υλικό είναι βασική προυπόθεση επιτυχίας κάθε συλλόγου.
Θα ήθελα να σταθώ για λίγο στην μεγαλύτερη εκδήλωση του συλλόγου μας, το Φεστιβάλ Γκάιντας. Το τελευταίο ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προηγούμενο. Πιστεύουμε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Δήμου μας, γιατί η προβολή  του ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας. Η παρουσία τόσο σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και επισκεπτών από το εξωτερικό έκαναν τη διαφορά. Ακόμη και σήμερα ζούμε τον απόηχο της επιτυχίας του μιας και έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από απομακρυσμένα νησιά, καθώς και από το εξωτερικό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γνωστές εφημερίδες site και ραδιοφωνικοί σταθμοί έκαναν εκτενή αναφορά. Καταλαβαίνουμε ότι οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι μιας και ζούμε στην αβεβαιότητα των οικονομικών εξελίξεων, αλλά το 4ο φεστιβάλ γκάιντας δεν θα πρέπει να είναι κάτι λιγότερο από το 3ο.
Θα προσπαθήσουμε σκληρά και φέτος για την πραγματοποίησή του και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινοφελούς επιχείρησης κ. Παπαδόπουλο, για να αιτηθούμε της μέγιστης συνδρομής που ο Δήμος μπορεί να προσφέρει για την υλοποίηση των μεγάλων μας εκδηλώσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος είναι η σειρά του χωριού μας να φιλοξενήσει το 15ο αντάμωμα Μοναστηριωτών. Ας ελπίσουμε ότι ο σύλλογος θα έχει την βοήθεια που του αρμόζει για να μπορέσει να σταθεί επάξια στις περιστάσεις.
Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης να σας ενημερώσουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου θα γίνει στην ταβέρνα Λένος ό ετήσιος χορός μας. Σας περιμένουμε όλους εκεί για μια βραδιά διασκέδασης την περίοδο της Αποκριάς.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν κοντά μας,  με την εθελοντική τους προσφορά και βοήθησαν τα μέγιστα για πετυχημένες παρουσιάσεις. Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τον κύριο Νίκο Σαλτουρίδη που από το blog του προβάλει και τις δικές μας δραστηριότητες και φέρνει κοντά τους απανταχού Τρικαλινούς.
Σας ευχαριστώ…>>

Στη συνέχεια ο ταμίας του Συλλόγου κ. Γιάννης Τσουμάνης έκανε συνοπτικό οικονομικό απολογισμό του 2011 και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος απηύθυνε χαιρετισμό και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε όλες τις προσπάθειες του Συλλόγου.
Κόπηκε η Βασιλόπιτα για τα παιδιά όλων των τμημάτων του Συλλόγου και η τυχερή ήταν η Νικολέτα Γεωργάκη του Αναστασίου.
  
Μέσα στην αίθουσα είχε στηθεί ένας καταπληκτικός ''μπουφές'', τον οποίο ετοίμασαν με πολύ μεράκι γυναίκες του χωριού (τις οποίες ο Σύλλογος ευχαριστεί για την ανταπόκρισή τους) και απόλαυσαν οι καλεσμένοι (μεγάλοι και μικροί). Ακολούθησε ένα μικρό ''γλέντι'' υπό τους ήχους του ακορντεόν τoυ Μπάρμπα-Δήμου, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στον Σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια.  


Από εμάς, 
συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι ετοίμασαν αυτή την όμορφη εκδήλωση.



Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση 
στο facebook  Νίκος Σαλτουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: