Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δενδροφύτευση από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας

Μας το έστειλαν χθες τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας και με χαρά το δημοσιεύουμε, όπως με χαρά θα δημοσιεύουμε κάθε δραστηριότητα και εκδήλωση όλων των Τοπικών Φορέων και Συλλόγων, των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής.


''Όποιος φυτεύει δέντρο, φυτεύει ελπίδα, φυτεύει ειρήνη, φυτεύει αγάπη και έχει τις ευλογίες του Θεού”

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση με τη συμμετοχή των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν περιμετρικά της αυλής, σε απόσταση τεσσάρων μέτρων περίπου, με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δ/ντή της σχολικής μονάδας και των δασκάλων των τάξεων. 

Τα είδη δέντρων που φυτεύθηκαν είναι: Πλατάνια, Σφένδαμοι, Κέδροι, Έλατα, Αριζόνα, Ψευδομέλια, Ιβίσκοι, Φράξοι, Ακακίες, Φοίνικες.

Κάθε τάξη γνωρίζει τα δέντρα που φύτεψε με σκοπό την φροντίδα τους κατά την διάρκεια του σχολικού έτους αλλά και το καλοκαίρι.

Στο προαύλειο του σχολείου έχει τοποθετηθεί κάδος λιπασματοποίησης με σκοπό την παραγωγή οικολογικού λιπάσματος την Άνοιξη.

Οι μαθητές, έμαθαν τον τρόπο φύτευσης και το σχολείο μας σε λίγα χρόνια θα δείχνει ομορφότερο.

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί,
ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και
πεθάνει το τελευταίο ψάρι,
τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως
δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.
Greenpeace



Γ' τάξη 

Δ' τάξη

Ε' τάξη

ΣΤ' τάξη




Από εμάς,
συγχαρητήρια στους δασκάλους και στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας, που συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό σ' αυτή τη διαδικασία, μέσω της οποίας μαθαίνουν την κοινωνική προσφορά και το σεβασμό προς το περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: