Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων

Με αισθητά μικρότερη από άλλες χρονιές προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 ο ετήσιος χορός του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων, στην Ταβέρνα ''Λένος'' στα Τρίκαλα.


Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, δεν επέτρεπε από τις προηγούμενες μέρες μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχία της εκδήλωσης, παρ' όλα αυτά όμως 150 φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι κοντά στον Σύλλογο και ενισχύουν τις προσπάθειές του.


Στην αρχή της εκδήλωσης η Έλενα Βασιλοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου και κυρίως στις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του 2012, που είναι το 4ο φεστιβάλ Γκάιντας και το 15ο αντάμωμα Μοναστηριωτών Ανατολικής Ρωμυλίας, που θα γίνουν στα Τρίκαλα.


Μέλη της χορωδίας του Συλλόγου
Μετά απ' όλα αυτά, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και ο μπάρμπα-Δήμος με το ακορντεόν του, δεν άργησαν να σκορπίσουν άφθονο κέφι το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τραγούδια και χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, αλλά και άλλους παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς. 
Τον χορό άνοιξαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου και στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι, σαν μια παρέα γλέντησαν με την ψυχή τους, δραπετεύοντας για λίγες ώρες από την γκρίζα καθημερινότητα. 


Την παράσταση έκλεψαν, με το κέφι τους και τις χορευτικές τους ικανότητες τα παιδιά που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. (Πανελλήνια  Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας), καθώς επίσης και ο συγχωριανός μας, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, Λεωνίδας Γαλατσίδας, ο οποίος ''χάρισε'' ένα ευχάριστο διάλειμμα στους παρευρισκομένους, ερμηνεύοντας κάποια υπέροχα δημοτικά τραγούδια. 


Στο τέλος κοινή ήταν η διαπίστωση ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αυτή την υπέροχη βραδιά. Μια βραδιά που άφησε όμως πικρή γεύση στους διοργανωτές, επειδή ο ''χορός'' πέρα από την σύσφιξη των σχέσεων των μελών, έχει και σαν στόχο την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Κάτι που όπως ήταν φυσικό δεν έγινε, λόγω της όχι ικανοποιητικής προσέλευσης του κόσμου.  




Περισσότερες φωτογραφίες στο
facebook  Νίκος Σαλτουρίδης 
και στο
facebook  Τρίκαλα Ημαθίας Ανατ. Ρωμυλία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: