Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

''Μεγάλη'' μέρα η χθεσινή για τον λαογράφο και συγγραφέα Γιώργο Ντελιόπουλο

Με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου τίμησε τον Γιώργο Ντελιόπουλο για την προσφορά του στον τόπο μας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας.




Εκεί ο λαογράφος της πόλης μας κ. Γιώργος Ντελιόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Από τη ζωή και τον πολιτισμό στο Ρουμλούκι». Πρόκειται για το 3ο βιβλίου του συγγραφέα και λάτρη του πολιτισμού και της παράδοσης της τοπικής μας ιστορίας.
Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη ενώ στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου βρέθηκαν και το προλόγισαν οι:
  • Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός, ερευνητής ιστορίας
  • Διονύσης Ματόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων «Το Ρουμλούκι»
  • Ευαγγελία Πολυμένου, φιλόλογος
  • Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας
Την παρουσίαση του βιβλίου άνοιξε η Χορωδία και οι μουσικοί της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας.
Γνωρίζοντας την αγάπη του για τον τόπο μας και την παράδοσή του, καθώς και την αγωνία του να μην πάει χαμένος ο θησαυρός των παραδοσιακών κειμηλίων που έχει φυλαγμένα ο ίδιος, του ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο και να συνεχίσει την προσφορά του στον Πολιτισμό
Λίγες φωτογραφίες από alexandreia-gidas.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: