Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σαν σήμερα: ποδοσφαιρικές μνήμες από το όχι και τόσο πολύ μακρινό παρελθόν

Σαν σήμερα στις 9 Μαϊου 1998 ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων μετά από ένα εκπληκτικό ''μαραθώνιο'' τριάντα τεσσάρων (34) αγωνιστικών (ποδοσφαιρική περίοδος 1997-98), κατακτά το πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.ΗΜΑΘΙΑΣ και ανέρχεται - για 2η φορά στην Ιστορία του - στην Δ' ΕΘΝΙΚΗ Κατηγορία. Με σπουδαίους αντιπάλους, η ομάδα πέτυχε σε 34 αγώνες, 27 νίκες, 5 ισοπαλίες και γνώρισε την ήττα δύο φορές. 


Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Μαϊου 1998
η ομάδα κατέκτησε και το ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ



Οι ποδοσφαιριστές που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της θριαμβευτικής χρονιάς.
Μαυροδόγλου Νίκος, Σωτηράκης Σταμάτης, Κιρκιλιανίδης Γιάννης, Κούτσιας Νίκος, Καλλιάγρας Πελοπίδας, Στιλπνόπουλος Φώτης, Κούτσιας Βάϊος, Ιτσιόπουλος Κώστας, Χούχας Γιώργος, Γιαντσίδης Νίκος, Προβατίδης Όθων, Γρηγορόπουλος Θωμάς, Κωστογλίδης Σταύρος, Τέγος Θεόδωρος, Μεταλλείδης Γιώργος, Μποζίνης Χρήστος, Βλιζνάκης Κώστας, Κανάκης Δημήτρης, Κουτσαντάς Γιάννης, Κουνόπουλος Βασίλης, Αυγουστής Στράτος
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν:


Πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και της Α' κατηγορίας ήταν ο Κ. Βλιζνάκης με 43 γκολ.
Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν : Xρ. Μποζίνης 22, N. Κούτσιας 8, Στ. Κωστογλίδης 5, Β. Κουνόπουλος 5, Στ. Σωτηράκης 4, Δ. Κανάκης 4, Κ. Ιτσιόπουλος 3, Θ. Τέγος 3, Γ. Μεταλλειδης 3, Φ. Στιλπνόπουλος 3, Β. Κούτσιας 2, Ν. Μαυροδόγλου 1
Προπονητές ήταν:
Βαγγέλης Κοσκερίδης (τις δύο πρώτες αγωνιστικές)
Βασίλης Παπαδημητρίου (από την 3η μέχρι την 31η αγωνιστική)
Βαγγέλης Κουσουλάκης (τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές)
Φροντιστής της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Χρ. Παπαμιχαήλ, ο οποίος εργάστηκε πολύ ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε θέματα ιματισμού και γηπεδικών εγκαταστάσεων.


Κοντά στη ομάδα σε όλη τη διάρκειας της χρονιάς ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρικάλων (Πρόεδρος Κοινότητας ο κ. Κιρκιλιανίδης Χρήστος). Μεγάλη ήταν η προσφορά του γιατρού και φίλου της ομάδας μας κ. Γιώργου Παγκάκου, ο οποίος ήταν παρόν σε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, καθώς επίσης και του συγχωριανού μας ορθοπεδικού γιατρού κ. Γιώργου Γιάντση, ο οποίος ήταν στη διάθεση της ομάδας οποιαδήποτε μέρα και ώρα. Θερμή και ενθουσιώδης η ηθική συμπαράσταση των φιλάθλων στους περισσότερους αγώνες. Δεν ήταν όμως το ίδιο θερμή και η οικονομική τους βοήθεια.


Όλοι μαζί μόχθησαν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, για να έχουν στο τέλος την ευτυχία να καμαρώσουν την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και να γιορτάσουν την άνοδο στη Δ' ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία. Συγχρόνως αναδείχθηκαν οι μεγάλες αθλητικές δυνατότητες που έχει αυτό το μικρό χωριό στην άκρη της Ημαθίας. 

Μετά τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με το Κλειδί μέσα στα Τρίκαλα, όλοι μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και στο Κοινοτικό Κατάστημα, όπου ακολούθησε γλέντι, το οποίο προετοίμασε και για το οποίο φρόντισε μια παρέα φιλάθλων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά, υπό την ίδια Διοίκηση, λειτουργούσε και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, με τμήματα προπαιδικό, παιδικό και Γ' Κατηγορίας.




1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.