Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ



Με τη συμμετοχή των «Αλεξανδρινών Φωνών» σε μεγάλη συναυλία στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και της «Μελισσάνθης» σε δύο πόλεις της Βουλγαρίας, συνεχίστηκαν τον Απρίλιο οι πετυχημένες εμφανίσεις των χορωδιακών συνόλων του δήμου Αλεξάνδρειας στο εξωτερικό.
στην Κωνσταντινούπολη
Στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης – ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλης – η μικτή χορωδία-Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές», στις 20 Απριλίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης το πολυβραβευμένο πρόγραμμά της (Αργυρό βραβείο στη Βενετία το 2010 και Βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Βερολίνο το 2011). Υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Θεοδωρίδου, με συνοδεία στο τραγούδι της soprano κ. Μελίνας Πασχαλίδου, συνεργάτιδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της mezzo-soprano κ. Μάγδας Καραμούσα, η χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας μάγεψε το κοινό με την ποιότητα και το πολύ όμορφο ελληνικό πρόγραμμά της, ενώ η κ. Θένια Σισμανίδου παρουσίασε με την κιθάρα της ένα πρόγραμμα με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Τη χορωδία συνόδευσαν ο κ. Κώστας Παντελίδης στο πιάνο, ο κ. Κυριάκος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (ΔΚΒΒ) και του Δήμου Αλεξάνδρειας, συνεχίζονται και το μήνα Μάιο οι επισκέψεις της Κινητής Βιβλιοθήκης της ΔΚΒΒ σε Σχολεία. Η κινητή βιβλιοθήκη, που λειτουργεί με προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος, σταθμεύει σε Δημοτικά Σχολεία και σε Κοινοτικά Καταστήματα περιοχών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Εκτός από τους μαθητές, όλοι οι δημότες μπορούν να γίνουν μέλη και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Κινητής Βιβλιοθήκης με τη χρήση της αστυνομικής τους ταυτότητας. Τα παιδιά δανείζονται με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους ή των δασκάλων τους.

Για τον μήνα Μάιο, το πρόγραμμα επισκέψεων έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Περιοχή
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ώρα

Τετάρτη 9 Μαΐου
Πλάτανος
Πρασινάδα
Κορυφή
Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου
Δημοτικό Σχολείο Πρασινάδας
Δημοτικό Σχολείο Κορυφής
08.30-10.00
10.15-11.15
11.20-13.30

Πέμπτη 10 Μαΐου
Κλειδί
Τρίκαλα
Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου
Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
09.00-11.00
11.15-13.30

Τετάρτη 16 Μαΐου

Νεόκαστρο
Μελίκη
Π. Πρόδρομος
Δημοτικό Σχολείο Νεοκάστρου
1ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
Δημοτικό Σχολείο Π. Προδρόμου
08.30-10.00
10.15-11.45
12.00-13.30

Πέμπτη 17 Μαΐου
Σταυρός
Καβάσιλα
Π. Σκυλίτσι
Δημοτικό Σχολείο Σταυρού
Δημοτικό Σχολείο Καβασίλων
Δημοτικό Σχολείο Π. Σκυλλιτσίου
08.30-10.30
10.45-11.45
12.00-13.30

Τετάρτη 23 Μαΐου
Μελίκη
Αγκαθιά
2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης
Δημοτικό Σχολείο Αγκαθιάς
08.15-10.30
10.45-13.30

Πέμπτη 24 Μαΐου
Λιανοβέργι
Λουτρός
Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου-Αράχου
Δημοτικό Σχολείο Λουτρού
08.15-10.30
11.45-13.00

 Επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας http://www.libver.gr, για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια της κινητής βιβλιοθήκης.

Γιορτάζει στις 5 Μαϊου ο Ιερός Ναός Αγίου Εφραίμ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
Πρόγραμμα Εορτής
Παρασκευή 4 Μαϊου
Ώρα: 7.00 μ.μ
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης

Σάββατο 5 Μαϊου
Ώρα: 8.00 μ.μ
Όρθος, πανηγυρικό Ιερατικό Συλειτουργικό
μετ' αρτοκλασίας
Το εξωκλήσι του Αγίου στην ενορία μας εγκαινιάστηκε στις 23 Μάιου του 2005 από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης κ, Καμπανίας κ. Παντελεήμονος
Η Αγιοποίηση του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ έγινε στις 5 Μάιου του 2011.


Ο Άγιος και Μεγαλομάρτυρας Εφραίμ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1384 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από πολύτεκνους γονείς και είχε 7 αδέλφια και το βαφτιστικό του όνομα ήταν Κωνσταντίνος Μορφής. Σε ηλικία 14 χρόνων, το 1398 με την προτροπή της μητέρας του για να αποφύγει το παιδομάζωμα και την υποχρεωτική στράτευση από τους Τούρκους πήγε στο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όρος των Αμώμων της Αττικής, πρώτα ως μοναχός και μετά ως Ιερέας.
Το 1416 οι Τούρκοι εισέβαλαν και λεηλάτησαν την Αττική και ανάγκασαν τον Δούκα των Αθηνών να δηλώσει υποταγή στον Σουλτάνο. Το 1424 οι Τούρκοι εισέβαλαν βιαίως στην Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και έσφαξαν όλους τους Πατέρες της Μονής. Ο Άγιος απουσίαζε στην σπηλιά του πάνω στο βουνό για προσευχή και μόλις επέστρεψε, αντίκρισε τα πτώματα των Πατέρων και αφού τους έθαψε, θρήνησε γοερώς.
Τον επόμενο χρόνο, την 14η Σεπτεμβρίου 1425 επανήλθαν οι βάρβαροι και βρήκαν τον Άγιο. Τον συνέλαβαν και τον βασάνιζαν για 8 μήνες όπως έκαναν και σε άλλους πολλούς αγίους. Τέλος τον κρέμασαν ανάποδα από μία παλαιά μουριά που υπήρχε στον περίβολο του μοναστηριού και τον τρύπησαν με ένα μεγάλο ξύλο αναμμένο στην κοιλιά στην περιοχή του αφαλού, μετά τον κάρφωσαν στο δέντρο με μεγάλα σουβλερά γύφτικα καρφιά.
Ο Άγιος καιγόμενος συνέχισε να προσεύχεται.. και τελείωσε μαρτυρικώς την ζωή του από τους Τούρκους στις 5 Μάιου 1426, ώρα 9 το πρωί... Κοιμήθηκε σε ηλικία 42 ετών.


Ευχαριστήριο του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, μετά την επιτυχή έκβαση της 2ης ποδηλατοδρομίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


''Μετά την επιτυχή έκβαση της 2ης ποδηλατοδρομίας και το πλήθος των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δεχθήκαμε και επειδή η επιτυχία δεν οφείλετε μόνο σ' εμάς, αλλά οφείλετε σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε με αγάπη τον Σύλλογό μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • Το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος και ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Κυριακίδη Νικόλαο, για την συνδρομή του στην ασφαλή έκβαση της ποδηλατοδρομίας.
  • Τον Εθελοντή γιατρό κ. Γιώργο Χαρπαντίδη.
  • Τους εθελοντές που βοήθησαν, αλλά κυρίως τις γυναίκες του χωριού, οι οποίες με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ετοίμασαν για άλλη μια φορά τον καταπληκτικό ''μπουφέ'' και για τις οποίες αξίζει και θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου.
  • Τον πρώην ποδοσφαιριστή του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων Γιώργο Μεταλλείδη, ο οποίος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, πήρε μέρος στην ποδηλατοδρομία και το κατάστημά του (ηλεκτραγορά) πρόσφερε τα δύο δώρα (mountainboard και Radiocd).  
  • Τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του χωριού για την προσφορά μεγάλης ποσότητας νερών και αναψυκτικών.
  • Τους συνοδούς γονείς.
  • Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου κ. Αθανάσιο Τσεκούρα, για την θερμή υποδοχή στο χωριό του και την προσφορά νερών και αναψυκτικών. 
  • Τους ποδηλάτες του Συλλόγου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΦΥΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους την ποδηλατοδρομία. 
  • Περισσότερο όμως ευχαριστούμε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες, που με τη συμμετοχή σας στην ποδηλατοδρομία αλλά και σε κάθε δραστηριότητα και εκδήλωση του Συλλόγου, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ο οποίος πρόσφερε τα μπλουζάκια και τα καπελάκια''.


Σας ευχαριστούμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η απονομή των πρωταθλητών: από χθες η Νίκη Αιγινίου ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων Συλλόγων του Ελληνικού Βόλεϊ

Αθλητής της Νίκης ο συγχωριανός μας
Δημοσθένης Γ. Ντουντούδης 
Έντονα πανηγύρισαν οι παίκτες της Νίκης Αιγινίου την ιστορική άνοδο της ομάδας τους στην Α1 ανδρών. Αυτό φανερώνει και η χαρά τους κατά την διάρκεια των απονομών με τους αρχηγούς της ομάδας, Αναστασιάδη – Γκορίδη να παραλαμβάνουν το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας από τα χέρια του προέδρου της Ομοσπονδίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη.


Βίντεο και φωτογραφίες από τη απονομή και τους πανηγυρισμούς






Γάμος

Η συγχωριανή μας Ιωάννα Παπαδημητρίου του Δήμου και της Ελισσάβετ και ο Χρήστος Πολύζος του Ιωάννη και της Καλλιόπης, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο στις 29 Απριλίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην Άνω πόλη Θεσσαλονίκης.
Κουμπάρος ο Άγγελος Αναγνωστάκης.
Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στο κοσμικό κέντρο ''Πούλκας''. 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην 2η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου η 2η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων με σύνθημα ''ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ''. 
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, περισσότεροι από 140 ποδηλάτες κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες, ενήλικες άντρες και γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας, κατέκλυσαν με τα ποδήλατά τους την κεντρική πλατεία του χωριού και περίμεναν με ενθουσιασμό την εκκίνηση. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που δημιούργησε προς στιγμή ευχάριστο ''πονοκέφαλο'' στoν διοργανωτή Σύλλογο, αλλά χάρη στην άρτια οργάνωση όλα κύλησαν ομαλά.
Οι ποδηλάτες ακούν τις οδηγίες του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος


Στις 9.00 στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας, υποδέχθηκε τους ποδηλάτες, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Πλατέος κ. Κυριακίδη Νίκο και τον εθελοντή γιατρό κ, Γιώργο Χαρπαντίδη και στις 9.30 με οδηγό το περιπολικό της Αστυνομίας, ξεκίνησε ο ποδηλατικός γύρος των 21 χιλιομέτρων.
Μικρή στάση στη γέφυρα της Κορυφής και αφού η πομπή διέσχισε την Κορυφή, και το Λιανοβέργι, έφτασε στις 10.30 στην κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου, όπου περίμενε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσεκούρας Aθανάσιος, προσφέροντας νερά και αναψυκτικά. Εκεί έγινε η συνάντηση με τους 35 ποδηλάτες του Συλλόγου ΦΥΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ που είχαν έρθει από την Αλεξάνδρεια και όλοι μαζί, αφού πέρασαν από το Πλατύ, τερμάτισαν την ποδηλατική βόλτα μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων, όπου τους περίμεναν πολλοί κάτοικοι του χωριού και η Τοπική και η Δημοτική Αρχή. 

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης των τριών δώρων, με τους Αλεξανδρινούς ποδηλάτες να είναι πιο τυχεροί, αφού κέρδισαν το mountainboard και το ποδήλατο, ενώ το Radiocd κέρδισε ο Απόστολος Χρ. Τερζίδης. 



Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους ποδηλάτες και τους συνοδούς να απολαμβάνουν τις υπέροχες νοστιμιές από τον ''μπουφέ'' που ετοίμασαν (όπως κάθε φορά άλλωστε) με πολύ μεράκι γυναίκες του χωριού.

Όλα αυτά και με την πλατεία γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές και χαρούμενους ενήλικες (που έγιναν και πάλι παιδιά), μετέτρεψαν το πρωινό της Κυριακής σε μια υπέροχη και απολαυστική γιορτή. 
Οι Αλεξανδρινοί ποδηλάτες έτοιμοι για τη αναχώρηση από τα Τρίκαλα


Συμπερασματικά ήταν άλλη μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, ο οποίος εκτός από την κύρια δραστηριότητά του που είναι η οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και πολλές άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. 
Επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου
Τριήμερο εκδηλώσεων (14/6, 15/6, 16/6) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που είναι η 14η Ιουνίου
και 
10η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27 Ιουνίου 

Λίγες φωτογραφίες από την 2η ποδηλατοδρομία








Αλεξανδρινές ποδηλάτισες
Ορισμένα από τα μέλη του Δ.Σ. φανερά ικανοποιημένα στο τέλος της εκδήλωσης

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και 6η θέση για τα Τρίκαλα


Αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας και ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' έκλεισε τη χρονιά με νίκη επί του υποβιβασθέντος Α.Ο. Κοπανού και πήρε την 6η θέση στη βαθμολογία.

Ο αγώνας, που έγινε παρουσία 10 φιλάθλων και σε ένα αγωνιστικό χώρο που μόνο για ποδόσφαιρο δεν ήταν, δεν αντέχει σε κριτική. Δεδομένης μάλιστα της έλλειψης ενδιαφέροντος και από τις δύο ομάδες, ήταν ένας αγώνας διαδικαστικού χαρακτήρα και το μόνο που σκεφτόντουσαν οι ποδοσφαιριστές ήταν το σφύριγμα της λήξης. Φυσικά δίκαιη η νίκη των Τρικάλων.   
Τα γκολ:  
Σιδηρόπουλος (30'   0 - 1)
Παπαδόπουλος (40'  1 - 1)  (80'  2 - 1) 
Διαιτητής: Χαντζαρίδης 
Βοηθοί: Κωστούλης - Μπακάλης
Τρίκαλα: Γ. Γεωργιάδης - Γ. Τερζίδης - B. Κασνακίδης - Ι. Παπαμιχαήλ - Λ. Μαγγανάρης - Π. Καζαντζίδης -  Γ. Παντριάς - Χ. Σαλτουρίδης (46' Γ. Κούτσιας) - Σ. Aθανασιάδης - Κ. Κίτσας - Β. Παπαδόπουλος
Κοπανός: Κοκορόζης - Κοσμίδης - Σιδηρόπουλος - Δάιος Ν. (49' Βαρβέρης) - Δάιος Αθ. - Μποζίνης (55' Δεδίνης) - Χαβιαρόπουλος - Στουγιαννίδης - Κωστογλούδης (69' Γρυπούδης) - Δημάδης - Πιπερίδης


Έτσι τελείωσε και το φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας για άλλη μια χρονιά την ίδια γλυκόπικρη γεύση σε όσους αποτελούν αυτή την ομάδα. Από τη μια, η ομάδα δεν κινδύνευσε ούτε μια στιγμή με υποβιβασμό και κατέκτησε την 6η θέση, που φυσικά δεν είναι άσχημη και μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Από την άλλη όμως, για όσους γνωρίζουν τις μεγάλες δυνατότητες των ποδοσφαιριστών και τη δίψα τους για ποδόσφαιρο και διακρίσεις, η 6η θέση με 36 βαθμούς διαφορά από τον πρωταθλητή, δεν είναι και ότι καλύτερο.


Αναμένοντας τη Γενική Συνέλευση, που θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια του Συλλόγου, θα κάνουμε τις επόμενες μέρες αναλυτικό αφιέρωμα στους πρωταγωνιστές (Διοικητικό Συμβούλιο, προπονητές, ποδοσφαιριστές), αλλά και στην παρουσία και το ρόλο των φιλάθλων. Θα θυμηθούμε τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές. Θα αναφερθούμε στις θετικές προσπάθειες των πρωταγωνιστών, στα λάθη και τις παραλήψεις και σε όλα τα γεγονότα που επηρέασαν θετικά ή αρνητικά την πορεία της ομάδας και ''σημάδεψαν'' τη φετινή περίοδο.

Συγχαρητήρια για τη φετινή προσπάθεια
και 
τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, 
ακόμη πιο ψηλά... 
---------------------------------------------------------------------------------
Α1 ΕΠΣΗ – 30 αγωνιστική (τελευταία)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μέση – Επισκοπή: 4-3
Σταυρός – Ολυμπιακός: 3-3
Χαρίεσσα - Αγ. Γεώργιος: 4-0
Μελίκη – Μακροχώρι: 1-0
Τρίκαλα – Κοπανός: 2-1
Νεόκαστρο – Πλάτανος: 10-1
Καβάσιλα - Αγ. Βαρβάρα: 2-6
Αχιλλέας – Διαβατός: 1-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μακροχώρι 83
2. Μελίκη 82
3. Χαρίεσσα 55
4. Νεόκαστρο 49
5. Μέση 49
6. Τρίκαλα 47
7. Επισκοπή 45
8. Αγ. Βαρβάρα 45
9. Αχιλλέας Ν. 44
10. Διαβατός 43
11. Αγ. Γεώργιος 35
12. Σταυρός 33
13. Καβάσιλα 29
14. Ολυμπιακός Ν. 25
15. Κοπανός 9
16. Πλάτανος 8


Από εμάς, 
σε όλους τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου 

Ρεκόρ παχυσαρκίας για τα Ελληνόπουλα

Η παιδική παχυσαρκία λαμβάνει πλέον απειλητικές διαστάσεις στη χώρα μας.
Τα παιδιά μας κινδυνεύουν από τον «καναπέ», τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την «πλαστική» τροφή, να οδηγηθούν σε επικίνδυνους, για την υγεία τους, δρόμους. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι μία, η προτροπή μία: 

Βοηθήστε τα παιδιά να εγκαταλείψουν την αδράνεια και οδηγήστε τα στο παιχνίδι και στη χαρά του αθλητισμού. Η κίνηση, η άθληση και η ενέργεια είναι το καλύτερο αντίδοτο. 

Τεράστια Επιτυχία για το Αιγίνιο.... Η Νίκη στην Α1 !

Ο ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ είναι ένας σύλλογος με 22χρονη ιστορία που ασχολείται αποκλειστικά με βόλεϊ αγοριών, κοριτσιών, προερχόμενα από το Δήμο Αιγινίου και την ευρύτερη περιοχή.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2011-2012 πριν από το τέλος του πρωταθλήματος Α2 ανδρών η ομάδα μας εξασφάλισε την άνοδό και είναι το νέο μέλος του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρώνκαι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο Αιγίνιο ομάδες με ιστορία στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο όπωςΑΡΗΣ, ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία αποτελεί μοναδική επιτυχία για το Πιερικό Βόλεϊ και τον Πιερικό αθλητισμό γενικότερα, γι’ αυτό σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού σε έναν φιλικό-γιορταστικό αγώνα μεταξύ των ομάδωνΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου θα γίνει και η απονομή του κυπέλου στον πρωταθλητή από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μαυρομάτη. Θα ακολουθήσει ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στο οικογενειακό κέντρο «ΖΕΝ» Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά αλλά και κουράγιο για την εκπλήρωση των στόχων μας.

Εκτιμώντας ότι θα ανταποκριθείτε το κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας ότι θα περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά στην εκδήλωση του ΜΑΣ ΝΙΚΗ.

                                                             Για τον Μ.Α.Σ. ΝΙΚΗ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας


Δ. Αυλίδης                                Γ. Σταυρούδης 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μικρή αλλαγή στη διαδρομή και όλα έτοιμα για την 2η ποδηλατοδρομία

Με μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα της διαδρομής (κάτι που άλλους δυσαρέστησε και άλλους χαροποίησε), όλα είναι έτοιμα για την 2η ποδηλατοδρομία, μετά την έκδοση της αδείας από την Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία και την εξασφάλιση της συνδρομής της Αστυνομίας. 


Οργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας
Διαδρομή: Τρίκαλα - Κορυφή - Λιανοβέργι - Παλαιοχώρι - Πλατύ - Τρίκαλα
Τους ποδηλάτες θα συνοδεύουν σε όλη τη διαδρομή, δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος και εθελοντής γιατρός.
 Πρόγραμμα:
  • 9.00 π.μ.  συγκέντρωση στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων
  • 9.30 π.μ.  έναρξη ποδηλατοδρομίας 
  • στην Κορυφή θα γίνει πεντάλεπτη στάση
  • στη κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου θα γίνει συνάντηση με τους ποδηλάτες του Συλλόγου ''ΦΥΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ'', οι οποίοι θα έρθουν από την Αλεξάνδρεια και μετά από εικοσάλεπτη στάση για ξεκούραση, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την ποδηλατική μας βόλτα. 
  •  11.00 π.μ. (περίπου) τερματισμός μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων.
Με τον τερματισμό θα κληρωθεί για τους συμμετέχοντες ένα ποδήλατο, ένα mountainboard και ένα radiocd.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ''μπουφέ'' στην κεντρική πλατεία του χωριού.
  • 11.30 π.μ. (περίπου) τέλος εκδήλωσης και αναχώρηση των Αλεξανδρινών ποδηλατών.
Πληροφορίες: τηλέφωνο 6974313934 

Πάρτε τα ποδήλατα και ελάτε να απολαύσουμε τη βόλτα.  

Πέφτει η αυλαία στην Α1 ερασιτεχνική

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (28/4) το πρωτάθλημα στην Α1 ερασιτεχνική. 
Το ντέρμπι των πρωτοπόρων ανάμεσα στην Μελίκη και την Ένωση, δεν έχει πλέον καμιά βαθμολογική αξία μετά τη νίκη της Μακροχωρίτικης ομάδας κόντρα στο Νεόκαστρο.
Βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως δεν υπάρχει και στην ουρά αφού κι εκεί τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Η Καβάσιλα υποβιβάστηκε μαζί με τους τρεις τελευταίους και αν υποβιβαστεί και πέμπτη ομάδα αυτή θα είναι ο Σταυρός, ο οποίος υστερεί στην ισοβαθμία με τον Άγιο Γεώργιο (αν υποβιβαστεί 6η ομάδα, θα είναι ο Άγιος Γεώργιος). 
Όλα τα ματς της τελευταίας ημέρας θα ξεκινήσουν στις 5μμ. 
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Καβάσιλα – Βαρβάρες
Νεόκαστρο – Πλάτανος
Τρίκαλα – Κοπανός
Μελίκη –Μακροχώρι
Χαρίεσσα – Άγιος Γεώργιος
Σταυρός – Ολυμπιακός
Μέση – Επισκοπή
Αχιλλέας Νάουσας – Διαβατός

Απίστευτη φάρσα: Ο γάιδαρος που μιλάει...

Αν και παλιό και ίσως το έχετε ξαναδεί...απολαύστε το
Φυσικά και πρόκειται για μια απίστευτη φάρσα που σκαρφίστηκαν κάποιοι πιο...μυημένοι στην τεχνολογία για να ξεγελάσουν τους συγχωριανούς τους
Πιο συγκεκριμένα κάτω από τη σέλα του συμπαθούς τετράποδου οι φαρσέρ τοποθέτησαν ένα μεγάφωνο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το μικρόφωνο που κρατούσαν.
Κι έτσι ο γαϊδαράκος άρχισε να… πιάνει την κουβέντα με τους ανυποψίαστους περαστικούς, οι οποίοι έδειχναν, με το δίκιο τους, να τα έχουν χαμένα.

Δωρεάν Τεστ Παπ και αυτοεξέταση μαστού

Περιφερειακό Ιατρείο Τρικάλων
Πέμπτη 17 Μαϊου 2012
Δωρεάν 
Τεστ Παπ και αυτοεξέταση μαστού


Τηλέφωνα για Ραντεβού: 2333081207 και 6932587166 (Τερζίδου Δέσποινα)

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αύριο στο Ράδιο Αλεξάνδρεια, στην εκπομπή ''Επιλογές''

Το πρόγραμμα της εκπομπής « Επιλογές » που μεταδίδεται καθημερινά εκτός Πέμπτης και ώρα 18.00 μμ στο Ράδιο Αλεξάνδρεια για την Παρασκευή 27/4 είναι:


Έναρξη 17.55
18.00 μμ - Πλατσάς Χαράλαμπος – Έφορος Προσκόπων Αλεξάνδρειας
18.10 μμ - Βαλζώκα Χριστίνα – Πρόεδρος Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αριδαίας
18.20 μμ- Φιλπίσης Παναγιώτης Α΄ Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
18.30 μμ – Μιόγλου Στέλιος – Πρόεδρος Παραρτήματος μαθηματικής Εταιρείας
18.40 μμ – Ουσταμπασίδης Ιωάννης - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας
18.50 μμ – Τσολάκης Απόστολος – Υποψήφιος Κοινωνικής Συμφωνίας Ν. Πέλλας
19.00 μμ – Καρίπογλου Αντύπας – Αντιπρόεδρος Δράσης Υποψήφιος Βουλευτής
19.10 μμ – Μπουραζάκη Κυβέλη – Συλλόγου Φιλανθρωπικού Κυρίων Δεσποινίδων Έδεσσας
19.20 μμ – Καραγιάννη Ευθυμία – Γραμματέας Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Ημαθίας
19.30 μμ – Παπαδοπούλου Μαρία – Σύλλογος Διάδοσης Εικαστικών Τεχνών Νάουσας

Yποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ/ΛΑΕ

ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
(ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ)
                                  
**  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ **
                                                                             
Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ/ΛΑΕ για το έτος 2012 ξεκινάει την 25/04/2012 και λήγει την 25/05/2012.

Δικαιούχοι:

·    Συνταξιούχοι ΟΓΑ.
·    Ασφαλισμένοι ΟΓΑ, οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
·    Μέλη οικογενειών των ανωτέρων προσώπων.
·    Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
  
Δικαιολογητικά:

·    Βιβλιάρια υγείας σε ισχύ (ατομικό και προστατευόμενων   παιδιών).
·    Απόκομμα  πληρωμής σύνταξης.
·    Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
·    ΑΜΚΑ.
·    Επιστολή ΟΓΑ σε άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου.


Δ/νση ΚΕΠ:  Ελ.Βενιζέλου 23, Πλατύ
(Κτίριο πρώην Αγροτικής Τράπεζας).          
    ΤΗΛ.ΚΕΠ: 23330-53841,53842.
        FAX ΚΕΠ:  23330-53911.


Απεβίωσε ο Κυριάκος Τραντούδης


Απεβίωσε σήμερα 26 Απριλίου 2012 ο Κυριάκος Τραντούδης του Γεωργίου σε ηλικία 65 ετών

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Απόστολος Βεσυρόπουλος / Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας

Βιογραφικό 
Γεννήθηκα στις 29 Μαίου του 1966 στη Βέροια. Πατέρας μου ο Φώτιος Βεσυρόπουλος από την Κυψέλη Ημαθίας και μητέρα μου η Χρυσούλα Εφραιμίδου (ποντιακής καταγωγής) από τον Νέο Πρόδρομο. Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και έχω δύο παιδιά την Χρυσούλα και τον Βασίλη. Σπούδασα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο τμήμα λογιστικής,  έκανα το μεταπτυχιακό μου στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μιλώ Αγγλικά.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1992 ως υπάλληλος λογιστηρίου στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξάνδρειας. Από το 1999 έως και σήμερα είμαι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, αρχικά στη Δ.Ο.Υ Αλεξάνδρειας και έπειτα στην υποδιεύθυνση ελέγχου Δ.Ο.Υ Βέροιας.      

Η κοινωνική και πολιτική μου δραστηριότητα, ξεκινά από πολύ νωρίς, από τα φοιτητικά μου χρόνια, ως εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (1986 – 1989). Στη συνέχεια διετέλεσα Κοινοτικός Σύμβουλος Κυψέλης Ημαθίας ( 1995 – 1998), Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κυψέλης Ημαθίας (1996 - 2004) και μέλος της Δ.Α.Κ.Ε.  εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας (2004 – 2008).

Την περίοδο 2007 – 2010 διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Ημαθίας  και  Α΄ Αντινομάρχης την περίοδο 2007 - 2008, με  αρμοδιότητες  στις  Διευθύνσεις  Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή. 

Στις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, εκλέχθηκα 2ος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βέροιας  ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα είμαι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.  Νέας Δημοκρατίας.
Απόστολος Βεσυρόπουλος 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ξανθούλα Καρανίκα / Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ημαθίας


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Η επαφή της με την αριστερά ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια, με τη συμμετοχή της στο μαθητικό κίνημα, στις κινητοποιήσεις και στο 15μελές του τεχνικού επαγγελματικού λυκείου.
Σπούδασε στο ΤΕΙ της Λάρισας, όπου εντάχθηκε στην Πανσπουδαστική και στην ΚΝΕ ως την περίοδο της διάσπασης. Συνέχισε  μέσα από τα κοινωνικά κινήματα, αρχικά  σε επιτροπές αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους, στο Δίκτυο Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο Δίκτυο Ευρωπορειών, στην Ομάδα Γυναικών, στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,, στην Οικολογία – Αλληλεγγύη Θες/νίκης, στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης.. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές 2007 και 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία και στις αυτοδιοικητικές το 2010 με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς  των κινημάτων και της οικολογίας.

EKΛΟΓΕΣ 2012: Χρυσάνθη (Θούλη) Σιδηροπούλου Υποψήφια Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Ν. Ημαθίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Διατέλεσε: μέλος της Π.Α.Μ.Κ. Ν.Ημαθίας, μέλος της Π.Α.Σ.Π. Νομικής Θεσσαλονίκης και εκλεγμένο μέλος Γραφείου Πόλης ΠΑΣΟΚ Βέροιας - υπ. Νεολαίας. Υπήρξε η πρώτη εκλεγμένη Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νομού Ημαθίας, μέλος του πρώτου Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και  μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ- υπ. Γραφείου Αγροτικής και Εργαζόμενης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ-. Επίσης διατέλεσε εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ - αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Γυναικών και μέλος του Τομέα Πολιτισμού & Αθλητισμού- και επί σειρά ετών μέλος του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ καθώς και μέλος της γραμματείας του Τομέα Επικοινωνίας – Ενημέρωσης – Τεκμηρίωσης και Επιμόρφωσης ΠΑΣΟΚ.
Στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO στο Ν. Ημαθίας με την επωνυμία «Δίκτυο Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Οικολογικής Δημοκρατίας» με έδρα τη Βέροια Ημαθίας και σκοπό τη συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, την προώθηση της συνεργασίας των Εθνών μέσω της εκπαίδευσης, της παιδείας, των επιστημών, του πολιτισμού και της επικοινωνίας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ιδρυτικό μέλος αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Μουσικής, ιδιαίτερα της παραδοσιακής μουσικής, των χορών και των ασμάτων του ελληνικού λαού καθώς και της σύγχρονης ερασιτεχνικής μουσικής δημιουργίας.
Ιδρυτικό μέλος σωματείων για τον προσφυγικό Ελληνισμό, Πόντιοι-Μικρασιάτες-Θράκες,  με σκοπό τη συνένωση του προσφυγικού στοιχείου από την Ανατολή και την ανάδειξη της παιδείας, των παραδόσεων και του πολιτισμού τους.
Μέλος του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής.
Μέλος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, μέλος Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων καθώς και της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ
Είναι κόρη του Μιλτιάδη Σιδηρόπουλου Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού από τη Φλώρινα και της Ειρήνης Πολυχρονίου-Σιδηροπούλου Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού από την Καστοριά, τρίτης γενιάς προσφύγων από τον Πόντο και έχει μία αδερφή την Σοφία, καθηγήτρια Μουσικής. Είναι άγαμη και διαμένει μόνιμα με την οικογένειά της στη Βέροια από το έτος 1970.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε ως σύμβουλος στα γραφεία του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Υπουργού Πολιτισμού και διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.