Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

''Το καλάθι της αλληλεγγύης''

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη φάση της διανομής των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα, από την πρωτοβουλία ''το καλάθι της αλληλεγγύης'', που οργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων. 
Όπως είναι γνωστό, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 τοποθετήθηκαν στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του χωριού καλάθια μέσα στα οποία οι πολίτες, μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους, άφηναν ένα ή περισσότερα από τα είδη που είχαν ήδη αγοράσει και έτσι συγκεντρώθηκε αρκετά μεγάλη ποσότητα αγαθών, τα οποία μοιράστηκαν τις επόμενες μέρες σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη. 

Η προσφορά όμως των κατοίκων του χωριού δεν σταμάτησε σ' εκείνη τη μέρα, αλλά συνεχίστηκε με την παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Συλλόγου. Έτσι σήμερα έγινε και πάλι διανομή των συγκεντρωθέντων ειδών, προσφέροντας λίγη ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που ενδεχομένως στερούνται στοιχειωδών αγαθών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας ευχαριστεί θερμά όλους εσάς που με το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίησή σας, στηρίξατε και ενισχύσατε το ''καλάθι της Αλληλεγγύης'' καθώς επίσης και τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του χωριού (Γιώργος Τερζίδης, Βούλα Γαλατσίδα, Μάγδα Νεράντζη-Παπαμιχαήλ και Δήμος Ζωιτσούδης), για την ευγενική συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.


Φυσικά θα ήταν παράλειψή μας αν δεν αναφέραμε την  συγκινητική ανταπόκριση του συγχωριανού μας Χρήστου Μηνούδη, ο οποίος διαβάζοντας στο blog μας για το ''καλάθι της αλληλεγγύης'' στη Γερμανία όπου ζει, στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, προσήλθε στα Γραφεία του Συλλόγου προσφέροντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.  

Βέβαια η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την οικονομική (και κοινωνική) κρίση, μπορεί όμως να ανακουφίσει λίγο τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και να αποδείξει, σε πείσμα των καιρών και παρά τα όσα λέγονται, ότι δεν έχει χαθεί η υπέρτατη αξία που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ούτε έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Τουλάχιστον στις μικρές κοινωνίες για τις οποίες μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: