Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην 2η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου η 2η ποδηλατοδρομία Τρικάλων και Περιχώρων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων με σύνθημα ''ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ''. 
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, περισσότεροι από 140 ποδηλάτες κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες, ενήλικες άντρες και γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας, κατέκλυσαν με τα ποδήλατά τους την κεντρική πλατεία του χωριού και περίμεναν με ενθουσιασμό την εκκίνηση. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που δημιούργησε προς στιγμή ευχάριστο ''πονοκέφαλο'' στoν διοργανωτή Σύλλογο, αλλά χάρη στην άρτια οργάνωση όλα κύλησαν ομαλά.
Οι ποδηλάτες ακούν τις οδηγίες του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος


Στις 9.00 στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας, υποδέχθηκε τους ποδηλάτες, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες από τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Πλατέος κ. Κυριακίδη Νίκο και τον εθελοντή γιατρό κ, Γιώργο Χαρπαντίδη και στις 9.30 με οδηγό το περιπολικό της Αστυνομίας, ξεκίνησε ο ποδηλατικός γύρος των 21 χιλιομέτρων.
Μικρή στάση στη γέφυρα της Κορυφής και αφού η πομπή διέσχισε την Κορυφή, και το Λιανοβέργι, έφτασε στις 10.30 στην κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου, όπου περίμενε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσεκούρας Aθανάσιος, προσφέροντας νερά και αναψυκτικά. Εκεί έγινε η συνάντηση με τους 35 ποδηλάτες του Συλλόγου ΦΥΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ που είχαν έρθει από την Αλεξάνδρεια και όλοι μαζί, αφού πέρασαν από το Πλατύ, τερμάτισαν την ποδηλατική βόλτα μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων, όπου τους περίμεναν πολλοί κάτοικοι του χωριού και η Τοπική και η Δημοτική Αρχή. 

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης των τριών δώρων, με τους Αλεξανδρινούς ποδηλάτες να είναι πιο τυχεροί, αφού κέρδισαν το mountainboard και το ποδήλατο, ενώ το Radiocd κέρδισε ο Απόστολος Χρ. Τερζίδης. 



Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους ποδηλάτες και τους συνοδούς να απολαμβάνουν τις υπέροχες νοστιμιές από τον ''μπουφέ'' που ετοίμασαν (όπως κάθε φορά άλλωστε) με πολύ μεράκι γυναίκες του χωριού.

Όλα αυτά και με την πλατεία γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές και χαρούμενους ενήλικες (που έγιναν και πάλι παιδιά), μετέτρεψαν το πρωινό της Κυριακής σε μια υπέροχη και απολαυστική γιορτή. 
Οι Αλεξανδρινοί ποδηλάτες έτοιμοι για τη αναχώρηση από τα Τρίκαλα


Συμπερασματικά ήταν άλλη μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, ο οποίος εκτός από την κύρια δραστηριότητά του που είναι η οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και πολλές άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. 
Επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου
Τριήμερο εκδηλώσεων (14/6, 15/6, 16/6) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που είναι η 14η Ιουνίου
και 
10η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27 Ιουνίου 

Λίγες φωτογραφίες από την 2η ποδηλατοδρομία








Αλεξανδρινές ποδηλάτισες
Ορισμένα από τα μέλη του Δ.Σ. φανερά ικανοποιημένα στο τέλος της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: