Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χαρά, συγκίνηση και νοσταλγία στην συνάντηση των παλιών συμμαθητών

Αγκαλιές, επιφωνήματα έκπληξης, χαρά, συγκίνηση και νοσταλγία, κυριάρχησαν το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2012 σε ταβέρνα του χωριού, στη συνάντηση των παλιών συμμαθητών (γεννηθέντων το 1955) του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Οι στιγμές και τα περιστατικά ανασύρονταν διαρκώς ξαναστήνοντας το παζλ των μαθητικών χρόνων με φόντο μια απέραντη τρυφερότητα και μια απερίγραπτη οικειότητα. Τα παιδικά χρόνια, τα παιδικά όνειρα, η αφέλεια, η αθωότητα. Αναφέρθηκαν στους συμμαθητές που δεν θα ξαναδούν ποτέ αλλά πάντα θα τους θυμούνται. 















Όλοι τους συμφώνησαν ότι τα μαθητικά χρόνια παραμένουν αξέχαστα και ότι πάντα θα τα αναπολούν με ευχάριστες και συγκινητικές αναμνήσεις. Ξανασυναντήθηκαν όλοι με την αφετηρία τους. Μια συνάντηση νοσταλγική και χρήσιμη.

Μετά απ' όλα αυτά ακολούθησε τραγούδι και χορός υπό τους ήχους του ακορντεόν του μπάρμπα Δήμου, πού κράτησε αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα.


Οι ώρες τελικά φάνηκαν λίγες για να χωρέσουν τόσες αναμνήσεις, τόσες αφηγήσεις, τόσο κέφι, γι’ αυτό υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν, όταν αποχωρούσαν τραγουδώντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου:

<<Να μας έχει ο θεός γερούς, πάντα ν’ανταμώνουμε
Και να ξεφαντώνουμε βρε, με χορούς κυκλωτικούς...>>

Oι μαθητές που παρευρέθηκαν:
Eυδοκία Κασνακίδου, Σουλτάνα Γκανίδου, Μόσχος Παπαμιχαήλ, Ρούλα Παντριά, Τάκης Παπαδόπουλος, Ματούλα Παπανικολούδη, Αντωνία Παπαδημητρίου, Αντώνης Καραλής, Λαμπρινή Ουβαλούδη, Λίτσα Κουτσού, Παύλος Μηνούδης
Βούλα Μαυροδόγλου, Γιάννης Τσενεκίδης, Βούλα Γαλατσίδα




1 σχόλιο:

sotiris είπε...

Είμαι ο Τσαρτσαφλής ο Τέλης , συγχαρητήρια για την εκδήλωση! Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ και ελπίζω του χρόνου να με αξιώσει ο θεός να έρθω !