Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Όμορφη Μοναστηριώτικη βραδιά στα Τρίκαλα αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη...

Με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 το 15ο Πανελλήνιο αντάμωμα Μοναστηριωτών στα Τρίκαλα Ημαθίας.  
Μοναστηριώτες από όλη την Ελλάδα αντάμωσαν, ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν όλοι μαζί κατακλύζοντας τον πανέμορφο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων.

Το ετήσιο αντάμωμα αποτελεί θεσμό που ενώνει κάθε χρόνο τους απανταχού Μοναστηριώτες, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Μεγάλο και Μικρό Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων, καθώς κρατούν άσβεστη τη μνήμη της προσφυγικής καταγωγής και παραδίδουν στις νέες γενιές τη φλόγα της Μοναστηριώτικης παράδοσης.


Φέτος το αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του λάτρη της Ανατολικορωμυλικιώτικης παράδοσης, αξέχαστου Παναγιώτη Μ. Διούδη, που έφυγε από τη ζωή πριν 2,5 μήνες σε ηλικία μόλις 21 ετών. Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η ομιλία της κ. Μαρίας Καραστογιανίδου για τον Παναγιώτη, καθώς και η στιγμή που η θεία του κ. Μαρία Διούδη παρέλαβε την πλακέτα που πρόσφερε ο Σύλλογος στην οικογένειά του.    

Η βραδιά περιελάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα Μεγ. Μοναστηρίου, Μικρού Μοναστηρίου, Νέου Μοναστηρίου, Παλαιάς Πέλλας και Τρικάλων Ημαθίας, τα οποία πρόσφεραν υπέροχο θέαμα στους παρευρισκόμενους.  

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Μοναστηριωτών από το Νέο Μοναστήρι παρέλαβαν το λάβαρο του ανταμώματος, καθώς θα είναι οι διοργανωτές του την επόμενη χρονιά.



Αφού δόθηκαν αναμνηστικά στους φιλοξενούμενους Συλλόγους, η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι και  χορό, στους Ανατολικορωμυλικιώτικους ρυθμούς της εξαιρετικής ορχήστρας, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Φυσικά για την άψογη οργάνωση και την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης χρειάστηκε πολλή ''δουλειά'' και αξίζουν συγχαρητήρια στους πολλούς εθελοντές και στο Δ.Σ. Συλλόγου μας, καθώς και στα Δ.Σ. των φιλοξενουμένων Συλλόγων. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια: