Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή Λειτουργίας Υπηρεσιών Δήμου Αλεξάνδρειας, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο των αποφάσεων του έκτακτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της 30ης Αυγούστου 2012 και των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, αναστέλλει επί διήμερο τη λειτουργία των υπηρεσιών του, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι Δήμοι με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρόμαστε στην απόφαση της Κυβέρνησης να περικόψει επιπλέον κατά 30% τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012. Οι περικοπές αυτές οδηγούν στην κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, απειλούν όλες τις υπηρεσίες που παρέχουν οι Δήμοι στους δημότες, στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, στην καθαριότητα, στη συντήρηση Σχολείων, Παιδικών Χαρών, Πλατειών, στις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα και η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από την αναστολή λειτουργίας των Δήμων στην καθημερινή ζωή των δημοτών είναι σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότιείναι ελάχιστα σε σχέση με την επαπειλούμενη ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων.
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι κατά τη διάρκεια της διήμερης αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα ισχύσουν τα εξής:
Όλοι οι υπάλληλοι, τόσο του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και των νομικών προσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα προσέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους και θα αποχωρήσουν στο τέλος του ωραρίου εργασίας τους, χωρίς όμως να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες.
Στην είσοδο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, όλων των Δημοτικών Καταστημάτων και των εδρών των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας απ’ όπου παρέχονται υπηρεσίες στους δημότες, θα βρίσκονται αιρετοί, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους δημότες για τους λόγους που μας οδήγησαν στη διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων, μοιράζοντας το ενημερωτικό έντυπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο οποίο τεκμηριώνεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στο Δήμο.
Οι υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λειτουργήσουν κανονικά στη διάρκεια του διημέρου, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα και το ωράριό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: