Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Έτοιμη η νέα στάση του ΚΤΕΛ μπροστά στο Γυμνάσιο Τρικάλων

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και αντικαταστάθηκε η επικίνδυνη για τους μαθητές και ακατάλληλη στάση του ΚΤΕΛ μπροστά στο Γυμνάσιο Τρικάλων.
http://trikala-ιmathias.blogspot.gr/2011/11/blog-post_07.html. 
Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε νέα στάση, μεγαλύτερης χωρητικότητας, καλαίσθητη και τοποθετήθηκε σε ασφαλές σημείο, στη βόρεια πλευρά του αύλειου χώρου του Γυμνασίου, δίπλα ακριβώς από την είσοδο. 
Αποδείχθηκε έτσι για μια ακόμη φορά ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μπορούν να γίνουν πολλά όμορφα και χρήσιμα πράγματα με μικρό κόστος, αρκεί να υπάρχει βούληση από τους αρμόδιους, όπως στην προκειμένη περίπτωση. 


Απέναντι ακριβώς από το Γυμνάσιο βρίσκεται ο Μετεωρολογικός σταθμός σε πλήρη εγκατάλειψη. Στολίδι για το χωριό πριν ένα χρόνο, μια ασχήμια σήμερα στη νότια είσοδο του χωριού. 
Βέβαια δεν ανήκει στον Δήμο το συγκεκριμένο κτίριο και δεν είναι στην αρμοδιότητά του η συντήρηση και η καθαριότητα. Αν είναι δυνατόν όμως, ας βρεθεί μια άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες όπου ανήκει ο Μετεωρολογικός Σταθμός, ώστε είτε με τις υπηρεσίες του Δήμου, είτε με εθελοντικές εργασίες των κατοίκων, να γίνει μια συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου και γιατί όχι να αξιοποιηθεί προς όφελος των Συλλόγων του χωριού, αν φυσικά υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: