Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Του χρόνου θα είναι και ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων ΕΚΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και οι σύλλογοι της προσπαθούν καθημερινά να αποδείξουν ακόμη και σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, ότι το μήνυμα των δύο πανανθρώπινων ιδεών της εθελοντική αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος τις οποίες πρεσβεύουμε ηχεί δυνατά σε όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο σκοπός της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών η οποία ξεκίνησε στις 27 Αύγουστου 2011 από τα Σέρβια της Κοζάνης και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.
Για 9η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη ολοκληρώνεται με μια πανηγυρική τελετή λήξης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στις 31 Οκτωβρίου 2011.
Σας ενημερώνουμε για την διαδρομή της φλόγας η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου στις 10.00 π.μ. με τους εθελοντες αιμοδότες του ΕΚΑΒ να παραδίδουν την φλόγα στους Εθελοντές Αιμοδότες του ΟΠΑΠ οι οποίοι και θα την μεταφέρουν στα γραφεία του μεγάλου μας χορηγού ΟΠΑΠ (Λεωφόρος Κηφισού 62, Περιστέρι). Στην συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία του ΟΣΕ (Καρόλου 1) μέσω της Λεωφόρου Αθηνών και της Πλατείας Καραϊσκάκη όπου την φλόγα παραλαμβάνουν οι λαμπαδηδρόμοι της εταιρείας SignatureFlightSupport. Η φλόγα παραδίδεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17, Αθήνα), όπου εκεί στις 12.00 το μεσημέρι η ηγεσία του Υπουργείου θα απευθύνει χαιρετισμό. Η διαδρομή θα συνεχιστεί προς τα γραφεία της AtticaGroup (Συγγρού 125) με τους εθελοντές αιμοδότες της Νέας Δημοκρατίας να παραλαμβάνουν την φλόγα και να την μεταφέρουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Συγγρού 340). Η διαδρομή της φλόγας θα ολοκληρωθεί με την άφιξή της στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7, Αχαρνές) στις 14.30 όπου και θα ακολουθήσει μια πανηγυρική τελετή για την λήξη της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Οι Σύλλογοι μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ενεργοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της σημαντικότερης δράσης που δύναται να επικοινωνήσει το μήνυμά μας σε ακόμα περισσότερο κόσμο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών Αιμοδοτών. Όλη η Ελλάδα αυτόν τον καιρό μετατρέπεται σε ένα στίβο όπου τα μέλη μας και οι λαμπαδηδρόμοι δίνουν έναν αγώνα δρόμου για να πείσουν τους συνανθρώπους μας για την ανάγκη να γίνουν και αυτοί εθελοντές αιμοδότες.
Η σημασία της Λαμπαδηδρομίας είναι δεδομένη, καθώς είναι ένας θεσμός που δύναται να φέρει το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Άλλο ένα δεδομένο είναι πως τα αποτελέσματα της Λαμπαδηδρομίας αναφορικά με το εθελοντικά προσφερόμενο Αίμα θα είναι πάντα αντάξια και ανάλογα της σημασίας και της σοβαρότητας με την οποία την αντιμετωπίζουμε, ο καθένας στο τόπο του και όλοι μαζί συνολικά.
Ας εκμεταλλευτούμε όλοι αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για να διαδώσουμε το μήνυμα μας και να κάνουμε γνωστά τα θέματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: