Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης η εκπομπή ''Στον τόπο που γεννήθηκα...'' του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αφιέρωμα στον Πεντάλοφο του νομού Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσουμε στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» την επόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12:00.

Η ομάδα της εκπομπής συνεχίζει τα γυρίσματα σε χωριά και κωμοπόλεις της ελληνικής γης. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκε στο Πύθιο του νομού Λάρισας ενώ το επόμενο θα είναι στα Σεβαστιανά του νομού Πέλλας.

Τι θα δούμε στην εκπομπή για τον Πεντάλοφο

Λίγα χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ένας τόπος μπορεί αν κρύβει «διαμάντια»!

Ο Πεντάλοφος είναι ένας από αυτούς. Ο επισκέπτης συναντά ένα χωριό ιδιαιτέρως περιποιημένο. Ο αέρας που αναπνέεις είναι διαφορετικός από αυτόν της πόλης. Καθαρός. Αισθάνεται κανείς τους πνεύμονές του να ανοίγουν. Η θέα στα σημεία περιμετρικά του χωριού σε μαγεύει. Τα μεγάλα βοσκοτόπια γαληνεύουν το μάτι. Η ιστορία του τόπου ιδιαιτέρως σημαντική, οι εκκλησιές του τόπου πανέμορφες. Ισχυρότατο βίωμα χριστιανικής πίστης των κατοίκων άλλωστε αποτελεί το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στο βουνό.

Ελάτε μαζί μας την επόμενη Κυριακή να σας δείξουμε τις ασχολίες των κατοίκων σήμερα.

Να μιλήσουμε με τους παλιούς κατοίκους του χωριού, να ακούσουμε ιστορίες όπως μας τις αφηγούνται μπροστά στον τηλεοπτικό φακό της 4Ε. Γνωρίζουμε μια καταπληκτική γιαγιά η οποία μας φέρνει χαμόγελο στα χείλη με κάθε της κουβέντα….

Τα σχολεία του τόπου, γεμάτα από νέους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα έχουν βρει υγιείς τρόπους απασχόληση όπως ο αθλητισμός. Καμάρι των κατοίκων άλλωστε το γήπεδο ποδοσφαίρου τους….

Μαγειρεύουμε και χορεύουμε στον αυλόγυρο του δημοτικού σχολείου με όλο το χωριό να έχε μαζευτεί στο κάλεσμα του εξαιρετικά δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου….

Αυτά και άλλα πολλά την επόμενη Κυριακή στις 12 ΜΟΝΟ στην 4Ε και στην εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…»

Δείτε όπου και να βρίσκεστε και μέσω ίντερνετ αλλά και δορυφορικά σε όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: