Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Προγραμματισμός δράσεων της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά την αβεβαιότητα για την πορεία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ εξ αιτίας της μετέωρης προγραμματικής σύμβασης με το ΥΠΠΟ, η ΚΕ. ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Βέροιας ξεκίνησε την προετοιμασία και προγραμμάτισε για αυτήν τη χειμερινή περίοδο τις παρακάτω παραγωγές:

ΜΑΘΗΤΙΚΗ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» της Μάγιας Δεληβοριά το οποίο έχει διακριθεί με το Α’ βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά το 2002. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη, σκηνογραφία -ενδυματολόγία Ιωάννας Στεφανοπούλου, μουσική Παγκράτη & Γιώργου Παυλίδη, χορογραφία Μελίνας Παπαδοπούλου, φωτισμοί Γιώργου Βέγγου, βοηθός σκηνοθέτης Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Λίλη Τέγου, Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης, Κατερίνα Γεωργούση, Νάντια Δαλκηριάδου, Βασίλης Ισσόπουλος, Βασιλική Τζάμου.
Οι παραστάσεις για τα σχολεία θα αρχίσουν 1η Νοέμβρη και θα διακοπούν στις 20 Δεκεμβρίου 2011. Οι παραστάσεις θα δίδονται στο θέατρο του Χώρου Τεχνών Βέροιας και το εισιτήριο για τις ομαδικές παραστάσεις των σχολείων είναι 5€ και φέτος. Οι ενδιαφερόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων πρέπει να επικοινωνήσουν στο γραφείο οργάνωσης παραγωγής στα 2331078140 & 2331078142 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipethever@yahoo.gr
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011, ώρα 8μ.μ. στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια, θα δοθεί ειδική παράσταση για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν στα παραπάνω τηλ. νούμερα για κράτηση θέσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά. Για τη χειμερινή περίοδο προετοιμάζεται ειδική παράσταση για τα λύκεια. Στόχος είναι να δοθεί η παράσταση μέσα στα κτίρια των λυκείων. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβρη.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας συμπράττει με το θέατρο ΥΠΕΡΙΩΝ και παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε μετάφραση, σκηνοθεσία: Νικηφόρου Νανέρη, κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, Φωτισμούς Κώστα Τατάκη, επιλογή μουσικής Νικηφόρου Νανέρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Μίνα Χειμώνα, Βασίλης Ενταξόπουλος, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιώργος Χαλεπλής, Κατερίνα Γερονικολού.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 8.μ.μ. στο θέατρο του Χώρου Τεχνών Βέροιας.
Η είσοδος είναι 16 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ).
Η παράσταση γίνεται με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών
Χορηγός Παράστασης: Εκδόσεις Ψυχογιός
Η Κεντρική σκηνή θα παρουσιάσει επίσης «Σκηνές από τα 33 χρόνια επαγγελματικού θεάτρου στη Βέροια και τα 28 χρόνια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ». Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβρη.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισαν τα μαθήματα των ερασιτεχνικών σκηνών και η προετοιμασία των παραστάσεών τους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές μπορούν να επικοινωνήσουν στα 2331078140 & 2331078142 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipethever@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: