Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στη μάχη της βαμβακοσυλλογής

Μετά από μια ακόμη κουραστική άνοιξη κι ένα ψυχοφθόρο καλοκαίρι, έφτασε ο χρόνος για τους αγρότες των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής για τη συλλογή της σοδειάς.
Οι μηχανές των τρακτέρ και των συλλεκτικών μηχανών έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά. Οι δρόμοι και τα χωράφια κατακλύζονται καθημερινά από τα μηχανήματα και τους αγρότες, που για μια ακόμη χρονιά δίνουν τον δικό τους αγώνα για την συλλογή του βαμβακιού.

Σήμερα στα χωράφια, οι εικόνες διαφέρουν σε σχέση με το καλοκαίρι, που το καταπράσινο τοπίο ήρθε να αντικατασταθεί με το καφετί, βάζοντας σιγά-σιγά τους τίτλους του τέλους σε μια καλλιεργητική περίοδο.

Μια επίσκεψη την εποχή αυτή στα χωράφια και θα διαπιστώσει κανείς την αγωνία και το μόχθο των αγροτών, εκεί όπου δίνουν τον αγώνα δρόμου, πριν τους τα χαλάσει ο καιρός, για τη συλλογή της παραγωγής..

Πάντως, οι αγρότες έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους. Μέχρι την ολοκλήρωση της συλλογής το άγχος τους θα είναι έντονο για την συγκομιδή, αλλά και για το δύσκολο χειμώνα που θα έχουν μπροστά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: