Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Όμορφη γιορτή από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Τρικάλων αφιερωμένη στους παππούδες και γιαγιάδες

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να τονίσει τη σπουδαιότητα αυτών των ανθρώπων, 

Έτσι με αφορμή τη μέρα της «τρίτης ηλικίας» οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Τρικάλων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μια πολύ όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες, που ήταν προσκεκλημένοι.

Στις 11.00 π.μ. στο Νηπιαγωγείο και σε μια αίθουσα στολισμένη με τις ζωγραφιές των παιδιών, συγκεντρώθηκαν όλοι και η όμορφη γιορτή άρχισε με την προϊσταμένη κ. Ταρασιάδου Αγγελική να κάνει λόγο για τη σπουδαιότητα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν πολλά αγαπημένα τους τραγούδια, αλλά την παράσταση έκλεψε το παρακάτω, γιατί τα παιδιά το τραγούδησαν με πολύ ενθουσιασμό, αλλά και όλοι το τραγουδήσαμε όταν ήμασταν παιδιά.  
Η γιαγιά μας η καλή,
έχει κότες στην αυλή
Κότες και κοτόπουλα,
χήνες και χηνόπουλα.

Άσπρη πάπια με παπιά,
γάιδαρο με τόσα αυτιά
γαλοπούλες και έναν γάλο,
φουσκωμένο και μεγάλο.

Και τον πρώτο πετεινό,
μέσα σ’ όλο το χωριό,
Που λαλεί κάθε πρωί,
στης γιαγιά μας την αυλή.

Η γιαγιά μας η καλή,
έχει ραπτομηχανή
Και γαζώνει και μπαλώνει,
του παππού το παντελόνι.
Στη συνέχεια κέρασαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες γλυκό που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά με τα χεράκια τους (με τη βοήθεια της κ. Ταρασιάδου), έπαιξαν παιχνίδια και έκαναν ''δουλειές'' καθ' υπόδειξη κάποιων γιαγιάδων και η καταπληκτική αυτή εκδήλωση έκλεισε με πολλές παιδικές φωνές, χαμόγελα και χαρούμενους ενήλικες και ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' των παιδιών προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες.  

Όπως μας πληροφόρησε η πρoϊσταμένη κ. Ταρασιάδου, το θέμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των νηπίων στο Κ.Α.Π.Η. αλλά και με μια εκδήλωση στην οποία τα παιδιά θα δουν τον παππού και τη γιαγιά μέσα από τα έργα διάσημων ζωγράφων (Γύζης, Ιακωβίδης κ.α.)

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη γιορτή















Aναμνηστική φωτογραφία έξω από το Νηπιαγωγείο στο τέλος της γιορτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: