Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

''Άρωμα Τρικάλων'' στην IΣΤ' Σύνοδο 2010 - 2011 της Βουλής των Εφήβων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».
Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, ενώ ειδικό στόχο αποτελεί η εμπειρία της διατύπωσης μιας προσωπικής γραπτής πρότασης του κάθε μαθητή που θα λάβει μέρος, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του τόπου που ζει.
 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, τον Απρίλιο του 2011, περισσότεροι από 10.000 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ελληνικών Λυκείων της αλλοδαπής, συμμετείχαν με τις εργασίες τους στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των 300 ''Εφήβων Βουλευτών'' που θα πάρουν μέρος στην ΙΣΤ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και μεταξύ των επιτυχόντων είναι ο Γιώργος Αρβίθης, ο οποίος κέρδισε την μοναδική έδρα από τα Λύκεια της Ανατολικής Ευρώπης και μία από τις 20 έδρες του απόδημου Ελληνισμού. 
Ο Γιώργος Αρβίθης, γιός του συγχωριανού μας Νίκου Αρβίθη (Ρεβίθη), είναι μαθητής της Β' τάξης Λυκείου του δωδεκατάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών Ουγγαρίας (Βουδαπέστη).

Οι 300 Έδρες της Βουλής των Εφήβων στην ΙΣΤ' Σύνοδο 2010 - 11 είναι:
Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Ελλάδας    260  Έδρες
Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ της Κύπρου   20  Έδρες
Ελληνικά Λύκεια του Απόδημου Ελληνισμού   20  Έδρες 
ΒΕΛΓΙΟ 1            ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4        Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ  1         ΑΙΘΙΟΠΙΑ 1        Ν. ΑΦΡΙΚΗ 1     ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2        ΙΣΡΑΗΛ  1            ΚΑΝΑΔΑΣ 2               H.Π.Α. 2             ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2      ΣΟΥΔΑΝ 1           ΚΟΓΚΟ 1             ΟΥΓΓΑΡΙΑ 1 (Aρβίθης Ν. Γεώργιος) 

Από εμάς ....συγχαρητήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: