Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα οι Δήμαρχοι της Ημαθίας

Στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας και συναντώνται με την υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη για το φλέγον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι κ. Ουσουλτζόγλου, Δημητριάδης και Καραμπατζός θα ενημερώσουν την υφυπουργό για την πορεία των επαφών τους σχετικά με τον αποδέκτη των απορριμμάτων των τριων ΟΤΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο δήμος Νάουσας έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΧΥΤΑ Έδεσσας και απομένει η συμφωνία με τον ΧΥΤΑ Κοζάνης για τους άλλους δυο δήμους.

Έχει αποκλειστεί η χρήση του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών αφού ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης συνεχίζει να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το θέμα αυτό δεδομένου ότι δεν έχει προβλεφθεί αντίστοιχο κονδύλιο για τη μεταφορά των απορριμμάτων που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και υποχρεωτικά το κόστος αυτό θα επωμιστούν οι πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας.

Τέλος, από την πλευρά της η Ε.Ε είναι απόλυτη και έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο να κλείσουν όλες οι ΧΑΔΑ (χώροι ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων) και ήδη έχει κλείσει στο δήμο Αλεξάνδρειας η μια από τις δυο, αυτή που βρίσκεται στην περιοχή της "Κάλλιανης", μεταξύ Τρικάλων και Κλειδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: