Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Με το κεφάλι ψηλά και τα φτερά ανοιχτά...

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  1 - 0
Η Εθνική Νέων υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της - αχτύπητης σε όλες τις ηλικίες - Ισπανίας, αλλά φεύγει από το Euro U-19 με το κεφάλι ψηλά και τα φτερά ανοιχτά. Οι Ελληνες διεθνείς άντεξαν μέχρι το 80' οπότε σκόραρε ο Ροντρίγκεθ (1-0).

Τι και αν έχασαν όμως τα μωρά του Κώστα Τσάνα; Ο άθλος τους κέρδισε τους Έλληνες φιλάθλους και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας...

Η Ισπανία ήταν ανώτερη και κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ έπιασε την Αγγλία στην κορυφή των κατακτήσεων με 9 (μαζί το under-18 που ήταν η κατηγορία μέχρι το 2001).

Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο Σωκράτης Διούδης, ο τερματοφύλακας του Άρη, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας χάθηκε στο 33' με την κεφαλιά ενός ακόμη παίκτη του Άρη, του Γιώργου Κατίδη.












Για δεύτερη φορά η χώρα μας σε επίπεδο Νέων φτάνει στον τελικό, αλλά χάνει ξανά από την Ισπανία με 0-1, όπως και το 2007, ενώ και το 1998 θυμίζουμε πως η Ελπίδων είχε χάσει στον τελικό επίσης με 0-1 από την Ισπανία.

Ισπανία (Λοπετεγκούλ): Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σούσο (71' Σουάρεθ), Αλκάθερ, Ροντρίγκεζ, Χονί, Τόρες, Ντεουλοφέου (84΄Χουάνμι).

Ελλάδα (Τσάνας): Διούδης, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Σταφυλίδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος (85' Μπακασέτας), Διαμαντάκος (67' Λυκογιάννης), Κατίδης (90' Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: