Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              Αλεξάνδρεια, 13 Οκτωβρίου 2011

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ
Νέα Δωρεάν Υπηρεσία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας
Από το δήμο Αλεξάνδρειας γνωστοποιείται στους δημότες ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΔΥΚΑ) ΟΤΑ -στο οποίο συμμετέχει ως μέλος ο δήμος Αλεξάνδρειας- ξεκινά η υλοποίηση μιας νέας και πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίας που αφορά τη δωρεάν δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τους δημότες των δήμων-μελών του ΔΔΥΚΑ.

Με την υπηρεσία αυτή, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του ο διευθυντής του ΔΔΥΚΑ ΟΤΑ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο δημότης θα μπορεί να έχει διαθέσιμο και εφ' όρου ζωής, όπου και όποτε χρειαστεί, τον προσωπικό του ιατρικό φάκελο, με τον πλέον ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και ελέγχου πρόσβασης, καταχωρώντας όποτε εκείνος επιθυμεί τα ιατρικά του δεδομένα. Επιπλέον, ο δημότης θα μπορεί να δίνει πρόσβαση με ασφάλεια στους προσωπικούς του γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να εγγράφονται και εκείνοι δωρεάν στην υπηρεσία αυτή αποκτώντας το δικό τους κωδικό.

Όσοι δημότες επιθυμούν να αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, μπορούν να το ζητήσουν μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2011), συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να αποκτήσουν κωδικούς για να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο και να καταχωρούν πληροφορίες για το ιστορικό τους.

Ένα παράδειγμα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου, μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την ιστοσελίδα www.peramis.gr, πληκτρολογώντας ως username: 001-000001345 και ως password: 1345, στο πλαίσιο "είσοδος χρηστών" στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπηρεσία αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Μιχάλη Αναστασίου, υπεύθυνο του προγράμματος, στο τηλ. 2132031932 ή στέλνοντας email στο info@ddy.gr (υπόψη κ. Αναστασίου).



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους δημότες και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας, στις 18 Οκτωβρίου 1912, από τον Τουρκικό ζυγό.

Πρόγραμμα:
09:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: