Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ας φροντίσουμε από τώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα φυτοφάρμακα

Μπαίνουν σιγά-σιγά οι τίτλοι τέλους της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, καθ' όλη τη διάρκειά της οποίας, ανεξέλεγκτη και χωρίς κανέναν σχεδιασμό ήταν η διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων στo xωριό μας, όπως γράψαμε και σε παλαιότερη ανάρτησή μας. 


Τα άδεια κουτιά με τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία ή πεταμένα στα κανάλια (καθώς και τα ληγμένα φυτοφάρμακα που βρίσκονται σε αγροτικές αποθήκες), αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες, οι οποίες αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών και θα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το περιβάλλον.

Όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα με τα φυτοφάρμακα. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ σοβαρά όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους αγρότες. Αν και είναι πράγματι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ας προσπαθήσουμε όλοι, φορείς και αγρότες, κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο να το ελαχιστοποιήσουμε, χωρίς φυσικά να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των αγροτών.

Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝΕ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ!!!!