Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Στα Τρίκαλα δημιούργησε παράρτημα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ''ΑΣΤΕΡΑΣ'' Αλεξάνδρειας

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα η λειτουργία του παραρτήματος της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Αλεξάνδρειας. Είκοσι παιδιά συγκεντρώθηκαν στο πρώτο κάλεσμα, κάτι που κάνει τον υπεύθυνο της Ακαδημίας κ. Ουλσουζίδη να πιστεύει ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη.
Η Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας δραστηριοποιείται στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας τα τελευταία δεκατρία χρόνια, έχοντας να επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στα τμήματα υποδομής, που κυμαίνονται από τα 6 και φτάνουν μέχρι και τα 16 χρόνια. Σκοπός της ακαδημίας είναι να περάσει μηνύματα, τα οποία θα αποτελέσουν πρότυπο στα νέα παιδιά, όπως είναι χαρακτηριστικά αυτό της ομαδικής άθλησης, της συνεργασίας, της πειθαρχίας, αλλά και του σεβασμού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άθληση θα γαλουχήσουν τους νεαρούς αθλητές, ώστε όταν μεγαλώσουν, να έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όχι μόνο του πρωταθλητισμού, αλλά της ίδιας της ζωής πάνω απ’ όλα.


Καλωσορίζουμε τον ''ΑΣΤΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ'', που ήρθε για να συνεχίσει στα Τρίκαλα μια παράδοση τριών δεκαετιών, με την λειτουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου. 
Ήταν Απρίλιος του 1981 όταν μια παρέα φίλων αποφάσισε την δημιουργία της πρώτης παιδικής ομάδας του χωριού με παιδιά που είναι οι σημερινοί ''σαραντάρηδες''. Από τότε και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 η Ακαδημία είχε μια συνεχή ροή και από τις τάξεις της πέρασαν σχεδόν όλα τα παιδιά του χωριού. Φυσικά δεν έγιναν όλοι ποδοσφαιριστές, αλλά όπως όλοι ομολογούν, τα χρόνια που έζησαν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ήταν υπέροχα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2005 η Ακαδημία λειτουργούσε χωρίς την συνδρομή των γονέων, με τους κόπους και τα χρήματα λίγων δυστυχώς ανθρώπων, οι οποίοι τα περισσότερα χρόνια είχαν και την ευθύνη της μεγάλης ομάδας του χωριού και οι οποίοι δεν ήταν λίγες οι φορές που κατηγορήθηκαν, λοιδορήθηκαν και απαξιώθηκαν, χωρίς ποτέ να καταλάβουν το γιατί. 
Και μόνο τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε η οικονομική συνδρομή των γονέων, αλλά αυτό τελικά αντί να λειτουργήσει θετικά λειτούργησε αρνητικά, για να φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2011, όταν έπεσαν οι ''τίτλοι τέλους'' της Ακαδημίας Τρικάλων. Τι κρίμα!
Ευτυχώς που ήρθε ο ''ΑΣΤΕΡΑΣ'' ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για να καλύψει αυτό το κενό που πήγε προς στιγμή να δημιουργηθεί και έτσι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής να κάνουν αθλητισμό, που τόσο αγαπούν και τόσο απαραίτητο είναι. Γιατί ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι ζωή. 


Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε αφιέρωμα στην 30χρονη λειτουργία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (1981 - 2011)

Προς το παρόν λίγες νοσταλγικές φωτογραφίες 






Δεν υπάρχουν σχόλια: