Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην πεζοπορία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων

Μετά την 1η ποδηλατοδρομία (Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, η 1η πεζοπορία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων, με σύνθημα ''ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ''
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, με σύμμαχο τον καλό καιρό, περισσότεροι από 100 πεζοπόροι κάθε ηλικίας, αγόρια και κορίτσια, νέοι και νέες, ενήλικες άντρες και γυναίκες, άτομα τρίτης ηλικίας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία του χωριού και περίμεναν με ενθουσιασμό την εκκίνηση. Η συμμετοχή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες ευθύνες στο Δ.Σ. για ακόμη περισσότερες δράσεις. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συγχρόνως ενθαρρυντική η συμμετοχή πολλών παιδιών, γεγονός που δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους να συνεχίσουν με περισσότερο μεράκι το έργο τους.
Συγκέντρωση στο Κοινοτικό Κατάστημα για τις απαραίτητες οδηγίες
Στις 8.30 στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας, υποδέχθηκε τους πεζοπόρους, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά καπελάκια, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, και στις 9.00, ξεκίνησε η πεζοπορία με προορισμό το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας (Αη Δημήτρης).
Οι πεζοπόροι κατευθύνονται στο σημείο εκκίνησης

Μετά από 40 λεπτά πεζοπορίας και αφού περπάτησαν 3,2 χιλιόμετρα έφτασαν στο εξωκλήσι. Λίγη ξεκούραση και αφού γεύτηκαν όλοι τις υπέροχες νοστιμιές από τον πλούσιο ''μπουφέ'' που είχαν ετοιμάσει (για άλλη μια φορά) γυναίκες του χωριού, πήραν το δρόμο της επιστροφής και ακολουθώντας την ίδια διαδρομή έφτασαν στις 11.30 στο σημείο του τερματισμού, που ήταν η κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία γέμισε
χαμόγελα, παιδικές φωνές και χαρούμενους ενήλικες. Όλοι τους λίγο κουρασμένοι αλλά εμφανώς ικανοποιημένοι.
Στο δρόμο για το εξωκλήσι
Η εκδήλωση έκλεισε με τους μικρούς μας φίλους κυρίως άλλα και τους μεγάλους'' να ζητούν να γίνει σύντομα και πάλι ποδηλατοδρομία, αλλά σε μεγαλύτερη από την προηγούμενη διαδρομή και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να τους υπόσχεται ότι θα διοργανωθεί η 2η ποδηλατοδρομία αυτή τη φορά με διαδρομή Τρίκαλα - Αλεξάνδρεια, κάτι που δέχθηκαν όλοι με πολύ ενθουσιασμό.
Οι πεζοπόροι στον ''μπουφέ'' (στον προαύλιο χώρο στο εξωκλήσι)
Συμπερασματικά ήταν άλλη μια υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων, ο οποίος εκτός από την κύρια δραστηριότητά του που είναι η οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο χωριό (ομιλίες, εξωραϊσμούς, δενδροφυτεύσεις, βιβλιοθήκη, κ.α.).

Στην επιστροφή
 Περισσότερες φωτογραφίες από την πεζοπορία στο:
facebook Νίκος Σαλτουρίδης 
και στο
facebook Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο
ωραία πρωτοβουλία