Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Προσεχείς δράσεις του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015 το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων και προγραμμάτισε τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου, που είναι:
    1.  ''Καλάθι Αλληλεγγύης''
Για το σκοπό αυτό, από σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και μέχρι το Πάσχα, θα υπάρχει στην είσοδο των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του χωριού το ''Καλάθι της Αλληλεγγύης'' μέσα στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες, μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους, προαιρετικά να αφήνουν ένα ή περισσότερα από τα είδη που έχουν ήδη αγοράσει, συμμετέχοντας έτσι στη χαρά του Εθελοντισμού.
Παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:
Τρόφιμα: ρύζι, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, γάλα, λάδι, κονσέρβες, μπαχαρικά, αλάτι, ξύδι, κρουασάν, μέλι, μαρμελάδες, πουρέ, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες, μπισκότα, άνθος αραβοσίτου, ζυμαρικά (κριθαράκι, μακαρόνια κ.λ.π), αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, χυμούς, κ.α.
Άλλα είδη πρώτης ανάγκης: χαρτικά (χαρτοπετσέτες - χαρτί υγείας - ρολό κουζίνας), απορρυπαντικά, αλουμινόχαρτο, σακούλες απορριμμάτων, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σερβιέτες, υγρά γενικού καθαρισμού, κ.α.
2.  Πεζοπορία
Στην πεζοπορία μπορούν να πάρουν μέρος πολίτες κάθε ηλικίας (γυναίκες και άντρες) των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής.
Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση (υπεύθυνη δήλωση) των γονέων.
Ώρα συγκέντρωσης: 10.00 π.μ. 
στην κεντρική πλατεία
Η διαδρομή είναι: 
Κοινοτικό Κατάστημα - Εξωκλήσι Αγίας Τριάδας (Αη Δημήτρης) και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του χωριού.
3.  Συγκέντρωση Φαρμάκων
Κάθε Τετάρτη
τον μήνα Απρίλιο
από 10.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. 
στην είσοδο 
του Κοινοτικού Καταστήματος
Βασική προϋπόθεση είναι, τα φάρμακα να μην έχουν λήξει και να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, έστω και αν ένα μέρος έχει χρησιμοποιηθεί (εκτός από τα σιρόπια που πρέπει να είναι άθικτα).
------------------------------------------------------------------------

  Αναλαμβάνουμε και εμείς, ως blog, την ευθύνη να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην επιτυχία των δράσεων του Συλλόγου. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την προώθηση και την διάδοση της ομαδικότητας και του εθελοντισμού, έννοιες που συντελούν στην ευρύτερη κοινωνική ενεργοποίηση-ευαισθητοποίηση.
 Σε ότι αφορά ''το καλάθι της Αλληλεγγύης'' και ''τη συγκέντρωση φαρμάκων'', μπορεί η Αλληλεγγύη να μη λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την οικονομική (και κοινωνική) κρίση, μπορεί όμως να ανακουφίσει τον πόνο των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και να αποδείξει, σε πείσμα των καιρών και παρά τα όσα λέγονται, ότι δεν έχει χαθεί η υπέρτατη αξία που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
  Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής θα ανταποκριθούν και σ' αυτό το κάλεσμα του Συλλόγου, στέλνοντας για μια ακόμη φορά το δικό τους μήνυμα Ανθρωπιάς, Κοινωνικής Ευαισθησίας και Αλληλεγγύης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: