Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ελάτε μαζί μας στην 5η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών! Την Κυριακή 22 Μαρτίου καθαρίζουμε τις εκβολές του Λουδία

Για άλλη μια φορά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας, την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου κι άλλους φορείς, διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη πια Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών.
Μέρος της εκστρατείας είναι οι ενέργειες εθελοντικού καθαρισμού που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαρτίου στις εκβολές του Λουδία με σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στις εκβολές του ποταμού.
Το ραντεβού έχει οριστεί στις 10 το πρωί! Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος και για να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!
Στη διοργάνωση συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα είμαι μαζί μας το Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου, η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου "Φίλιππος και ο σύλλογος ποδοσφαίρου Εθνικός Κλειδίου κι άλλοι φορείς από όμορους νομούς, όπως το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Αν ανήκετε και εσείς σε κάποιο σύλλογο, ομάδα ενεργών πολιτών ή οργάνωση δηλώστε συμμετοχή και ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας και ελάτε να… καθαρίσουμε! Σύλλογοι και οργανωμένες ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.
Οι εθελοντές από την Αλεξάνδρεια μπορούν να έρθουν στην προσπάθεια εθελοντικού καθαρισμού με λεωφορείο που θα αναχωρήσει μπροστά από το ΚΤΕΛ Αλεξάνδρειας στις 9:30 το πρωί.
Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες
·         Θα παρέχονται τα απαραίτητα γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό
·         Φροντίστε να ντυθείτε αναλόγως, με άνετα και πρόχειρα ρούχα και παπούτσια
·         Εάν έχει ήλιο προστατευθείτε με καπέλο ή και γυαλιά ηλίου!
·         Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση!
Πως θα φτάσετε
Είτε έρχεστε από την Αλεξάνδρεια, είτε από τη Θεσσαλονίκη, βγείτε στην έξοδο προς Κλειδί από τον κόμβο Βέροιας-Κοζάνης της Εθνικής οδού. Εκεί, αναζητήστε τον παράδρομο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη ως τον κόμβο του ποταμού Λουδία. Ανεβείτε στην αερογέφυρα, περάστε πάνω από την Εθνική Οδό και συνεχίστε παράλληλα με τον ποταμό Λουδία μέχρι να φτάσετε στο σημείο της συνάντησης, που είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Ο δρόμος είναι άσφαλτος και σε καλή κατάσταση.Σημειώνεται ότι η παλιά στρατιωτική γέφυρα του παράδρομου είναι εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: