Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 'Αλεξάνδρεια 2012"

Μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα«Αλεξάνδρεια 2012», που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Το πρόγραμμα, που ξεκινά την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ποικιλία εκδηλώσεων, συναυλίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, παραστάσεις Καραγκιόζη, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, φεστιβάλ, αθλητικές επιδείξεις και κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Αλεξάνδρεια 2012» έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Αυγούστου, ώρα 21:00
Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα, “Του Χωριού το Κοινοβούλιο”, με άφθονα στοιχεία πολιτικής σάτιρας και λαϊκής σοφίας, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου. Στους ρόλους οι: Σωτήρης Μπακαρός, Γιάννης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Σουμέλα Αρβανίτη, Βάιος Ρήτας και Δημήτρης Ρήτας.
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη).

Δευτέρα 6 Αυγούστου, ώρα 21:00
“Χένσελ και Γκρέτελ”. Το δημοφιλέστερο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, από την Παιδική Σκηνή του Θέατρου “Θυμέλη” της Έλλης Βοζικιάδου.
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 5 ευρώ).

Θέατρο Σκιών: Ο Δημήτρης Καραμαγκιόλας δίνει τρεις παραστάσεις, παρουσιάζοντας τα έργα “Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος” και “Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι”.
στη Μελίκη, το Σάββατο 11 Αυγούστου (ώρα 20:30)
στην Καβάσιλα, την Κυριακή 12 Αυγούστου (ώρα 20:45)
στο Πλατύ, την Δευτέρα 13 Αυγούστου (ώρα 20:45)
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 17 Αυγούστου, ώρα 21:30
“Ψυχή και Σώμα”: συναυλία των Ματθαίου και Κώστα Τσαχουρίδη.
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 8 ευρώ).

Δευτέρα 20 Αυγούστου, ώρα 21:00
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Βέροιας "Προμηθέας" παρουσιάζει τον “Πειρασμό” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη. Παίζουν: Ελένη

Απόκτηση Πτυχίου

Το πτυχίο της Φαρμακευτικής Σχολής του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέκτησε ο Μάγος Ιωάννης του Δημητρίου και της Σταματίας και ορκίστηκε στις 
23 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. 
Από εμάς, 
συγχαρητήρια για την απόκτηση του πτυχίου και τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Με τους γονείς του λίγο μετά την ορκωμοσία

ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Από το πολύ καλό blog του Νίκου Καλημέρη neomonastiri.net
Γεννήθηκα στο Μεγάλο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1915 από γονείς αγρότες. Την εποχή εκείνη ο πληθυσμός του χωριού ήταν ελληνικός, και ελάχιστοι ήταν οι ξένοι. Από μικρός ήμουν ατίθασος , τριγυρνούσα παντού και δε θα ήταν υπερβολή να έλεγα ότι στο Μεγάλο Μοναστήρι δεν άφησα τόπο απάτητο... 
Θυμάμαι ότι τα χωράφια και τα βοσκοτόπια ήταν τόσα πολλά που χρειαζόταν ένα άλογο βαρβάτο και δύο ημέρες για να τα γυρίσει κάποιος περιφερειακά. Το χωριό είχε 43 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμη γη και 86 χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια. Καλλιεργούσαμε σιτάρια, καλαμπόκια, ηλιοβότανα, κεχρί, σουσάμι και είχαμε και πολλά αμπέλια. Στα βοσκοτόπια έβοσκαν χιλιάδες πρόβατα, γίδια, γελάδια και βουβάλια. Πολλοί ασχολούνταν με την συροτροφία και αρκετοί δούλευαν στο μεταλλείο σιδήρου που βρισκόταν κάτω από το χωριό. Το μεταλλείο έκλεισε το 1915 και ξανάνοιξε το 1950 και ήταν από τα καλύτερα τις Βουλγαρίας. Θυμάμαι το σπίτι μας , με τα πέντε δωμάτια, τους δύο στάβλους, και τα δύο υπόγεια στα οποία αποθηκεύαμε τα σταφύλια τα κρασιά και την αρμιά. Πολλές φορές το χειμώνα το ένα υπόγειο το χρησιμοποιούσαμε ως υπνοδωμάτιο γιατί

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η αφίσα του 4ου Φεστιβάλ Γκάιντας


Ίσως η πιο συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία του αθλητισμού.

Los Angeles, 5 Αυγούστου 1984 /  Gabriela Andersen

...εμφανίζεται στο στάδιο η τριανταεννιάχρονη Ελβετίδα Gabriela Andersen-Schiess σε μια κατάσταση που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια και που μόνο η εικόνα μπορεί να αποδώσει. Κάνει τα τελευταία 400 μέτρα (το γύρο του σταδίου) σε 6 λεπτά και τερματίζει αρνούμενη τη βοήθεια των κριτών σε τελικό χρόνο (που τελικά δεν έχει καμία σημασία) 2:48:45. Κανείς δε θυμάται ποια αθλήτρια πήρε το χρυσό εκείνη τη μέρα, γιατί το πραγματικό χρυσό άνηκε στην Gabriela.

6 περίπου λεπτά, στα οποία βρέθηκαν μάρτυρες οι 90 περίπου χιλιάδες θεατές εντός του σταδίου και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, ύμνος στον αθλητισμό. 

Ίσως η πιο συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία του αθλητισμού.

«Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 4» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Η συναρπαστική και γεμάτη γέλιο τρισδιάστατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, για μικρούς και μεγάλους, «Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων», των Στιβ Μαρτίνο και Μάικλ Θερμάγιερ, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα 30 Ιουλίου έως την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αλεξάνδρειας.
Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του, καταλήγει στο κέντρο της Γης προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα γυρίσει πίσω αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει. Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο. Όσο για τον Σκρατ, αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ.
Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά version της ταινίας ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Μπέζου (Μάνι), Πέτρου Φιλιππίδη (Σιντ), Λεωνίδα Κακούρη (Ντιέγκο), Μαρίνας Τσιγωνάκη (Σίρα), Γρηγόρη Πατρικαρέα (Κάπτεν Κοιλιάς), Αντέλα Μέρμηγκα (Γιαγιάκα), Δημήτρη Μαρίζα (Κρας), Βασίλη Μήλιου ( Έντι), Πηνελόπης Σκαλκώτου (Γερμαδίτσα), Δημήτρη Παπαδάτου (Λούις και Ίθαν) και Άγγελου Μπούρα (Σίλας). Η διάρκεια της ταινίας είναι 94 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας, στο http://cine-alexandreia.blogspot.gr/

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βρέθηκε λύση στο Διοικητικό πρόβλημα και ξεκίνησε ο σχεδιασμός της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς

Τρεις μέρες μετά την τρίτη και κρίσιμη Γενική Συνέλευση, η οποία έγινε με την διαδικασία του κατεπείγοντος (αφού από αυτήν θα εξαρτιόταν το μέλλον της ομάδας) και στην οποία ανταποκρίθηκαν ορισμένοι πρώην Πρόεδροι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αλλά και λίγοι φίλοι της ομάδας, βρέθηκε έστω και την ύστατη στιγμή, λύση στο Διοικητικό πρόβλημα του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων.
Αρκετοί ευαισθητοποιήθηκαν και έτσι συγκροτήθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελούν οι παρακάτω.
Κιρκιλιανίδης Χρ. Ιωάννης, Μηνούδης Κ. Χρήστος, Καλλιάγρας Γ. Πελοπίδας, Ναστούδης Δ. Ιωάννης, Μαυροδόγλου Β. Νικόλαος, Σωτηράκης Απ. Γεώργιος, Μηνούδης Χρ. Παύλος, Στιλπνόπουλος Κ. Φώτης, Αγαθόπουλος Ν. Θεόδωρος, Παπανικολούδη-Σαλτουρίδου Ν. Εύα. 
Απομένουν τρεις κενές θέσεις του Δ.Σ. οι οποίες θα συμπληρωθούν τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά θα συσταθεί σε σώμα η νέα Διοίκηση.
Ορισμένα από τα μέλη του νέου Δ.Σ. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κιρκιλιανίδης, Μαυροδόγλου, Καλλιάγρας και Στιλπνόπουλος
(στις φωτογραφίες από βράβευσή τους το 2010 )
Η νέα διοίκηση ανέλαβε άμεσα δουλειά για να ''τρέξει'' τα θέματα της ομάδας.
Αφού οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή των περισσοτέρων τοπικών ποδοσφαιριστών, η διοίκηση αξιολογώντας τις ανάγκες του Ρόστερ, προχώρησε άμεσα στη μεταγραφή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών χθες βράδυ.
Οι νεοαποκτηθέντες Χατζημιχαήλ και Καραντουλαμάς με τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη  
Πρόκειται για τον 20χρονο επιθετικό Άγγελο Καραντουλαμά, και τον 18χρονο τερματοφύλακα Λευτέρη Χατζημιχαήλ. Στόχος για τη συνέχεια είναι η απόκτηση δύο έμπειρων παικτών (ενός κεντρικού αμυντικού και ενός κεντρικού χαφ), ικανών να ηγηθούν της φετινής προσπάθειας. Αν κριθεί απαραίτητο, ίσως αποκτηθούν άλλοι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές (από γειτονικά χωριά), από τους πολλούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγωνιστούν στα Τρίκαλα.
Το βράδυ ίσως κλείσει και το θέμα της πρόσληψης προπονητή, ενώ από την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας και καλούνται οι φίλοι της ομάδας να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

Βάπτιση

Ο Τατσούδης Βασίλειος του Αναστασίου και της Μαγδαληνής και η Λιόλια Αικατερίνη του Γεωργίου και της Ζωής, βάπτισαν το γιο τους την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων. 

Το όνομά του: Αναστάσιος
Νονός: Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Μετά τη βάπτιση ακολούθησε δεξίωση και γλέντι στη ταβέρνα ''ΛΕΝΟΣ'' στα Τρίκαλα.

Απεβίωσε η Ελισάβετ Παπάζογλου

Απεβίωσε στις 28 Ιουλίου 2012 στη Θεσσαλονίκη η Ελισάβετ Παπάζογλου (το γένος Κανάκη Μαυροδόγλου) σε ηλικία 88 ετών.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ύμνος στα ιδανικά του Ολυμπισμού

Ολυμπιακοί Αγώνες Λος Άντζελες 1984
Γκάμπριελ Άντερσεν / Μαραθώνιος Δρόμος

Το μεγαλείο του Αθλητισμού / Δείτε το βίντεο



Το θέμα ''κλέψαμε'' από το blog του Σίμου Τάμογλου http://periskopisi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6989.html

Σήμερα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ξεκινούν σήμερα και επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, με την τελετή έναρξης να είναι προγραμματισμένη για τις 23.00 ώρα Ελλάδας.













Πρόκειται για μια τελετή με τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία του Danny Boyle. Στόχος τους είναι να συνδυάσουν την παλιά με τη σύγχρονη Αγγλία. Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτος θα μπει ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν οι απαραίτητες ομιλίες, ενώ θα ακολουθήσει το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο. Αμέσως μετά θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο μας το κρατάνε για έκπληξη.

Πρώτη συνάντηση Διοίκησης - Ποδοσφαιριστών

Κοντά στην ομάδα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές
Πελοπίδας Καλλιάγρας και Γιάννης. Κιρκιλιανίδης 
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα Γραφεία του Συλλόγου συνάντηση της Διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές, με σκοπό να ξεκαθαρίσουν όλοι τις προθέσεις τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η Διοίκηση έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν άμεσα και αμέσως μετά την πρόσληψη του προπονητή, θ’ ακολουθήσει ο τελικός αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας.

Πρόθεση της Διοίκησης είναι να κρατήσει όλους τους τοπικούς ποδοσφαιριστές, εκτός βέβαια εάν για σοβαρούς και βάσιμους λόγους, κάποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Πρόθεση της Διοίκησης είναι να επιστρέψουν, εάν το επιθυμούν, οι ''δικοί'' μας ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και για το σκοπό αυτό θα γίνει επαφή με τον καθένα ξεχωριστά.

Όσο για τους ''εκτός χωριού'' ποδοσφαιριστές, Κίτσας και Καζαντζίδης δήλωσαν ότι αποχωρούν από την ομάδα, ενώ με τους Γ. Βασιλείου και Λ. Μαγγανάρη θα υπάρξει επαφή μέχρι τη Δευτέρα και θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής τους ή όχι στην ομάδα. 

Με την ανταλλαγή ευχών για υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μέρα έναρξης της προετοιμασίας, που θα ανακοινωθεί σύντομα και που πιθανότατα θα είναι η Τετάρτη 1 Αυγούστου.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Λόγοι ασφάλειας & αισθητικής επιβάλλουν παρεμβάσεις


Με αφορμή μια πεσμένη εδώ και αρκετό καιρό πινακίδα, που βρίσκεται μπροστά στο Γυμνάσιο και δίπλα ακριβώς από τη στάση του ΚΤΕΛ, επαναφέρουμε ένα θέμα που είχαμε αναδείξει πριν από εννιά μήνες και αφορά την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα της συγκεκριμένης στάσης.


Η σχολική χρονιά τελείωσε και όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία τίποτα δεν άλλαξε. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου εκφράζουν την ανησυχία τους και παρακαλούν τους αρμοδίους, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η νέα στάση να είναι έτοιμη, σε πιο ασφαλή θέση, μεγαλύτερης χωρητικότητας και φυσικά καλύτερης αισθητικής.







Θεωρούμε βέβαιο ότι οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις (στη στάση και στην πινακίδα), κυρίως για λόγους ασφάλειας, αλλά και αισθητικής. Δεν μπορεί να υπάρχει τόση ''ασχήμια'' μπροστά σε ένα ''στολίδι'' όπως είναι το Γυμνάσιο και τόση επικινδυνότητα σε ένα σημείο που καθημερινά αποβιβάζονται και επιβιβάζονται δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από τα γειτονικά χωριά.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Άνεμος αισιοδοξίας στα αθλητικά των Τρικάλων

Λύση στο Διοικητικό αδιέξοδο και άνεμος αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων, μετά την τρίτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πρώην Πρόεδροι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και αρκετοί φίλοι της ομάδας. Στην αρχή ο απερχόμενος Πρόεδρος Σωκράτης Φετεινίδης αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, δήλωσε ότι αποχωρεί από τα Διοικητικά, ενώ το ίδιο δήλωσαν και τα άλλα μέλη της Διοίκησης. 

Βέβαια στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ίσως θα έπρεπε να συζητηθούν και κάποια θέματα που στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς απασχόλησαν την ομάδα, αλλά κάτω από την πίεση του χρόνου για να ξεκινήσει η νέα χρονιά, κρίθηκε σκόπιμο αυτά να συζητηθούν σύντομα σε επόμενη Γενική Συνέλευση, και δεσμεύτηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι γι' αυτό.

Έτσι μετά από μια εποικοδομητική μεν συζήτηση που κράτησε τρεις ώρες, αλλά δεν ανέδειξε πλήρες Διοικητικό  Συμβούλιο, εξουσιοδοτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Σαλτουρίδης Νίκος να συγκροτήσει Διοίκηση και ο οποίος δεσμεύτηκε ότι σε 2-3 μέρες το νέο Διοικητικό σχήμα θα είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την οργάνωση της ομάδας και την έναρξη της προετοιμασίας.



Ορισμένοι ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία τη Γενική Συνέλευση




























Την Πέμπτη το βράδυ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συσταθεί σε σώμα και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. 

Βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης είναι:

1. Συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου όλων των τοπικών ποδοσφαιριστών.
2. Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές από τα Τρίκαλα που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες.
3. Συζήτηση με τους εκτός χωριού ποδοσφαιριστές για ανανέωση ή όχι της συνεργασίας.
4. Πρόσληψη προπονητή
5. Άμεση προμήθεια αθλητικού υλικού, για τη έναρξη της προετοιμασίας.
6. Μεταγραφικές κινήσεις (αν κριθούν απαραίτητες)
7. Προγραμματισμός εργασιών στον χώρο του γηπέδου με τη συμμετοχή εθελοντών (καθαριότητα, καλλωπισμός, εξωραϊσμός, δενδροφύτευση, βάψιμο αποδυτηρίων και κερκίδας, κατασκευή WC για τους φιλάθλους, συντήρηση και φροντίδα γηπέδου μπάσκετ, κατασκευή γηπέδου Βόλλεϋ). Στόχος η μετατροπή του Γηπέδου των Τρικάλων σε ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο τους 
ποδοσφαιριστές, αλλά και όλα τα παιδιά του χωριού και τους μεγαλύτερους που θέλουν να αθληθούν.

και φυσικά
8. Οργάνωση και επαναλειτουργία της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» για το 14ο Συναπάντημα της νεολαίας Ποντιακών Σωματείων παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, συνομίλησε με τους νέους και τις νέες των ποντιακών συλλόγων και συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακαριστού Μητροπολίτη Τραπεζούντας και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου (Φιλιππίδη). Παράλληλα, ο Βουλευτής Ημαθίας είχε συνάντηση και με το Προεδρείο του Ιδρύματος, όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση. 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ουσιαστική σημασία του επιτυχημένου αυτού θεσμού, που στόχο έχει την αλληλογνωριμία των νέων καθώς και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας. «Το Συναπάντημα της Νεολαίας ποντιακών σωματείων, αποδεικνύει τις βαθιές ρίζες που έχει η παράδοση στη Χώρα μας αλλά αποδεικνύει και την άποψη, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά μένοντας σταθεροί σε ήθη και αξίες. Η διοργάνωση αυτή, αποτελεί μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας. Εσείς

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Κ.Δ.Α.Π. ΚΟΡΥΦΗΣ

Με αφορμή της καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) Κορυφής σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, οργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με την συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικές δραστηριότητες δημιουργικότητας και φαντασίας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π Κορυφής, και απευθύνονται στα εγγεγραμμένα παιδιά του προγράμματος, ηλικίας 5-12 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κ.Δ.Α.Π. Κορυφής: 2333053600 (πρωινές ώρες).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, ώρα 10:00 – 12:00 το πρωί
«Το παιχνίδι του ιστού της αράχνης». Δημιουργούμε τον ιστό μιας αράχνης με κουβάρια τον οποίο πρέπει να διασχίσουμε χωρίς να την ξυπνήσουμε. Στο πάρκο, απέναντι από το Κ.Δ.Α.Π.

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουλίου 2012, ώρα 10:30 – 12:00 το πρωί
«Τα ζάρια των ιστοριών». Ρίχνουμε τα ζάρια του παιχνιδιού και αφηγούμαστε ιστορίες για ταξίδια.

Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012, ώρα 10:00 – 11:30 το πρωί
«Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει». Μέσα στον χώρο απλώνουμε την γραμμή του χρόνου με θέμα την ενδυμασία. Ψάχνουμε στο internet, εκτυπώνουμε και  δημιουργούμε την γραμμή του χρόνου.

Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, ώρα 11:00 – 12:30 το πρωί
«Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία». Τα παιδιά μέσα από την θεατρική έκφραση αναβιώνουν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την επιστροφή.

Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, ώρα 10:00 – 11:30 το πρωί
«Ο Χρόνος περνάει… μεγαλώνω». Τα παιδιά φέρνουν φωτογραφίες και αντικείμενα από την ζωή τους και δημιουργούν το δικό τους αναμνηστικό βιβλίο.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, ώρα  10:00 – 11:30 το πρωί
«Περιπλάνηση στο πάρκο της γειτονιάς μου». Μια διαφορετική περιπλάνηση στο πάρκο, παρατηρώντας, καταγράφοντας, παίζοντας και βλέποντας τα πράγματα γύρω μας με άλλο μάτι.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, ώρα  7:00 – 9:30 το απόγευμα
«Καλοκαίρι στο χωριό μου». Εκδήλωση για το τέλος του καλοκαιριού με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, παζάρι καλοκαιρινών κατασκευών και ομαδικά παιχνίδια. Στο πάρκο, απέναντι από το Κ.Δ.Α.Π.

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Δελτίο Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας 
 Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά ηλικίας 5-15 ετών
Ξεκίνησε και συνεχίζεται η καλοκαιρινή καμπάνια εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», για παιδιά 5-15 ετών, από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος. Η μεγάλη συμμετοχή κι ο ενθουσιασμός των παιδιών, η θέληση των γονέων τους και το μεράκι των εθελοντών, ήταν εμφανείς και στις τρεις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι σήμερα.



Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Γνωρίζω το χωριό μου, γνωρίζω το Πλατύ», τα παιδιά, με τις φωτογραφικές μηχανές τους, συνοδεία εθελοντών και γονέων, ξεκίνησαν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για μια «διαπολιτιστική και ιστορική διαδρομή» στο χωριό τους. Πρώτη στάση ήταν στον Σύλλογο Καππαδοκών «Ο Βαρασσός» όπου και γνώρισαν την καταγωγή και την ιστορία των πρώτων εποίκων από την περιοχή των Φαράσων της Καππαδοκίας. Ξεναγήθηκαν στο χώρο του Συλλόγου από την εμψυχώτρια κα Μιράντα Μουρβετίδου και τους έγινε επίδειξη παραδοσιακών Φαρασιώτικων στολών, καθώς και του Συλλόγου Ποντίων «Οι Κομνηνοί». Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πλατέος, όπου γνώρισαν την ιστορία του (κατασκευάστηκε από Αυστριακούς στα μέσα της δεκαετίας του 1890), είδαν το χώρο του παλιού ταχυδρομείου και φωτογράφισαν το κτίριο της πρώην Κοινότητας του χωριού.
Στην περιοχή του Σιδ. Σταθμού βρίσκεται και το μνημείο πεσόντων από τη μάχη του Καρά Ασμάκ (ποταμού Λουδία), της απελευθέρωσης της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό – αξιοθέατο που την παρουσία του και την ιστορία του αγνοούσε το σύνολο των παιδιών. H μεγάλη παρέα κατόπιν κινήθηκε στο χώρο του πρώην Δημαρχείου, όπου  το 1924 είχαν εγκατασταθεί σε πρόχειρες παράγκες οι πρώτοι έποικοι από την Καππαδοκία, φωτογράφισε παλιά σπίτια του εποικισμού και γνώρισε την ιστορία από την πρώτη εκκλησία του Πλατέος, που παραχώρησε τη θέση της στον σύγχρονο Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, τα παιδιά, χωρισμένα σε δύο ομάδες των είκοσι ατόμων, παρακολούθησαν στο χώρο της βιβλιοθήκης ένα συγκινητικό βίντεο με θέμα τα αδέσποτα ζώα κι έλαβαν μέρος σε συζήτηση με θέμα τη φροντίδα τους. Στη συνέχεια, η εμψυχώτρια κα Ζωή Αναστασιάδου έκανε ανάγνωση του βιβλίου «Ο Τραμ» του Κωνσταντίνου Μάγου (εκδόσεις Πατάκη), με θέμα τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου που βρίσκει φιλοξενία και θαλπωρή στο σταθμό του Τραμ, μοίρασε σταυρόλεξα στα παιδιά να συμπληρώσουν και τους έκανε ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο και τα αδέσποτα ζωάκια. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι ζωγράφισαν τον Τραμ και τους φίλους του, ακούγοντας ραπ μουσική με θέμα τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου σε στίχους του Νίκου Μαλλιάτση – Ράζου.
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Γνωρίζω το χωριό μου, γνωρίζω το Πλατύ», πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των παιδιών που μετείχαν στη διαπολιτιστική και ιστορική βόλτα στο χωριό. Χωρισμένα σε ομάδες, τα παιδιά δημιούργησαν τον «διαπολιτιστικό χάρτη» του χωριού: Άλλα επέλεγαν κι εκτύπωναν τις φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση, άλλα αναλάμβαναν το κόψιμό τους και μια μεγάλη ομάδα έκανε το σχεδιασμό του χάρτη εντόπισε τα σημεία που επισκεφθήκαμε στην πρώτη συνάντηση και κόλλησε τις φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας τεράστιος καμβάς μήκους δύο μέτρων, όπου ακολουθώντας τα πατήματα που ζωγράφισαν τα παιδιά, ο αναγνώστης γνωρίζει την ιστορία του χωριού και την καταγωγή των κατοίκων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με σύγχρονα μουσικά ακούσματα, κάποια μάλιστα τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς τους. Στο τέλος, όλα τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με το δημιούργημά τους και μέσα και έξω από το χώρο της Βιβλιοθήκης.
Οι δημιουργικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης Πλατέος, ο αριθμός των θέσεων όμως είναι περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο τηλ. 23330-53844 και στην υπεύθυνη της καλοκαιρινής καμπάνιας, κα Φωτεινή Τσιμπλίδου (email: platylibrary@gmail.com).  Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε στη διεύθυνση: http://tinyurl.com/platylib  
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατέος ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Μουρβετίδου Μιράντα, Αναστασιάδου Ζωή, Τοπουζίδου Κυριακή, Κιρτικίδου Έφη, Αδάλογλου Ξένια και τον κύριο Μελέτη Σωτήρη για την εθελοντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, όπως επίσης και τους χορηγούς, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Τσιαπανίτη και τα καταστήματα παιχνιδιών Bimbo και Bambino, που προσφέρουν δώρα για τη βράβευση των παιδιών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μια πολύ όμορφη βραδιά στο γειτονικό μας Πλάτανο, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου 2012 τον πανέμορφο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος παρουσίασε ένα εξαιρετικό θεατρικό, αναβιώνοντας μια ιστορία που διαδραματίστηκε στο τότε Τσινάφορο (σημερινό Πλάτανο), το μακρινό 1910Συγκεκριμένα, με τοπικούς πρωταγωνιστές-ηθοποιούς παρουσίασε, σε τέσσερα δεκάλεπτα, το ''Προξενιό της Τασούλας'', σκορπώντας άφθονο γέλιο, που τόσο λείπει αυτή την εποχή. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Μάκης Φιλιππόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια μικρή αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου. Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, όπως και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μάνθος Κωστόπουλος.
Προσκεκλημένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου ήταν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου,
Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος ''Ο ΒΑΡΑΣΟΣ'',
Σύλλογος Ποντίων Πλατέος ''ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ'', 
οι οποίοι με τον διοργανωτή Σύλλογο παρουσίασαν τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στα τραπεζοκαθίσματα, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες αυτής της βραδιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να ευχαριστεί τον κόσμο και να προσφέρει αναμνηστικά στους προσκεκλημένους Συλλόγους.

Συμπερασματικά ήταν ήταν μια υπέροχη εκδήλωση, απ' αυτές που τόσο έχουμε ανάγκη στη συννεφιασμένη καθημερινότητά μας και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της.














Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τρίτη και τελευταία Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα (23/7) με την ελπίδα ότι θα δοθεί λύση στο Διοικητικό αδιέξοδο

Αδιέξοδο στα Διοικητικά του Συλλόγου μετά τις δύο Γενικές Συνελεύσεις για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Και ενώ όλες οι ομάδες είναι έτοιμες για την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, εδώ στα Τρίκαλα τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί σύντομα να βρεθεί λύση. Πλήρης απροθυμία και αδιαφορία για την ''συνέχεια'' της ιστορικής μας ομάδας, η οποία σχεδόν 50 χρόνια εκπροσωπεί το χωριό, αλλά και σε πολλά παιδιά του χωριού έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν υπέροχες αθλητικές στιγμές, κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι. Με αγωνία οι ποδοσφαιριστές και οι λίγοι εναπομείναντες φίλοι της ομάδας, περιμένουν κάποια θετική εξέλιξη.
Μοναδικό ενθαρρυντικό σημείο, το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Σωκράτης Φετεινίδης, με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης Διοικητικής λύσης, ώστε η ομάδα να μη περιπέσει στη μετριότητα ή και στην αφάνεια, όπως πολλές άλλες ιστορικές ομάδες.

Βέβαια, κάποιοι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου, δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ομάδα στην τύχη της, αλλά αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Πρέπει να βρεθούν νέα κυρίως άτομα, που πάντα κάτι περισσότερο θα κάνουν, καθώς έχουν τον ενθουσιασμό του καινούργιου, αλλά και την αντοχή και την δύναμη της νιότης. Άλλωστε, ''ό,τι δεν ανανεώνεται, πεθαίνει''. 
Με την ελπίδα ότι θα βγει ο Σύλλογος από το Διοικητικό αδιέξοδο, καλούνται οι φίλοι του Συλλόγου, οι παλιοί παράγοντες, οι παλαίμαχοι αλλά και οι σημερινοί ποδοσφαιριστές, στην τρίτη και τελευταία Γενική Συνέλευση, που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Υπέροχα μηνύματα...





Ευχαριστήριο

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από συνδημότη μας και την δημοσιεύουμε αυτούσια. Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε το όνομά του αποστολέα. 

<<Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, ο οποίος ήταν στο πλευρό της οικογένειάς μου και να συγχαρώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Εθελοντές Αιμοδότες για το
τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν>>.


Σας ευχαριστούμε


Το πιο όμορφο κείμενο…

Αποχαιρετιστήρια επιστολή από τον Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες.
Κολομβιανός συγγραφέας βραβευμένος με νόμπελ λογοτεχνίας. Έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες.



«Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως να έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι’ αυτά που αξίζουν, αλλά γι’ αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.
Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή… Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ….

Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι αγαπητοί μου και θα ζούσα ερωτευμένος με τον έρωτα….

Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται ….

Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει.

Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος.

Θα ζωγράφιζα μ’ ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.
Θα πότιζα με τα δάκρια μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τα’ αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους…

Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.
Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.

Να λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι και να κάνεις πάντα αυτό που νοιώθεις …

Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ ‘έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ’ αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. …

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ’ ‘έβλεπα να βγαίνεις από την πόρτα, θα σ’ αγκάλιαζα και θα σου’ δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. …..

Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά………

Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες στιγμές που σ’ ‘έβλεπα, θα έλεγα «σ’ αγαπώ» και δεν θα υπέθετα, ανόητα, ότι το ξέρεις ήδη…….

Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα’ ήθελα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω…..

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. …

Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς…

Γι’ αυτό μην περιμένεις άλλο, καν’ το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια επιθυμία….

Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους
πεις «συγγνώμη», «συγχώρεσε με», «σε παρακαλώ». «ευχαριστώ» κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις…….

Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.
Ζήτα απ’ τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις.

Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα»

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ημέρα Μνήμης και Τιμής

Σαν σήμερα: 20 IOYΛIOY 1974
Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου xιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Aσφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κερύνεια).
Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί και 1.619 αγνοούμενοι. 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις προκηρυχθείσες θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, οι αιτήσεις, εκτός από τον δικαιούχο του Προγράμματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στη Βέροια, μπορούν να υποβάλλονται και στην Αλεξάνδρεια, στα Γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (οδός Γρηγορίου Λαμπράκη 64, διπλά στο Σούπερ-Μάρκετ Μασούτης), από όπου διατίθενται έντυπα αιτήσεων και η σχετική προκήρυξη (ανακοίνωση ΚΟΧ 5.201/1/2012). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 23330-25971.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και λήγει την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012.

Αρίστευσε στις εξετάσεις ο Γιώργος Αρβίθης

Αρίστευσε στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, ο μαθητής του δωδεκατάξιου Συμπληρωματικού Σχολείου Ελληνικών Ουγγαρίας (Βουδαπέστη) Γιώργος Αρβίθης, γιός του συγχωριανού μας Νίκου Αρβίθη (Ρεβίθη), με τον βαθμό 18,90 (με αναγωγή στην εικοσάβαθμη κλίμακα). 
Την αναγωγή στην εικοσάβαθμη έκανε η Συντονίστρια εκπαίδευσης του Προξενείου της Μαριούπολης.


Από εμάς συγχαρητήρια και τους περιμένουμε στο χωριό.  

Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Βρισκόμαστε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες
Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία έφεραν οι Έλληνες Μαθητές από την 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από τις 4 έως τις 16 Ιουλίου.

Η ελληνική εταιρεία Μαθηματικών προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση. Κάθε χρόνο διοργανώνει πέντε εξετάσεις, όπου ανάμεσα από 15.000 παιδιά βγαίνουν δύο εθνικές ομάδες. Η μία είναι των μικρών, στην οποία συμμετέχουν παιδιά μέχρι 15 μιση ετών και η άλλη είναι των νέων μέχρι την ηλικία των 19, δηλαδή να βρίσκονται ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παίρνουμε χρυσό μετάλλιο και αυτό μας κάνει πιστεύουμε ότι κάθε

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εργασίες συντήρησης και καθαριότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Μετά από δίμηνη περίπου εγκατάλειψη, κατά της διάρκεια της οποίας το γήπεδο Τρικάλων περιήλθε σε άθλια κατάσταση, πολλά ήταν τα παράπονα των παιδιών του χωριού που αθλούνται κάθε απόγευμα, αλλά και πολλών δημοτών που το χρησιμοποιούν για το καθημερινό τους περπάτημα.

Ξερό το χόρτο στον αγωνιστικό χώρο, σκουπίδια και μεγάλα χόρτα στον περιμετρικό χώρο, αλλά και στον χώρο των αποδυτηρίων και του μπάσκετ, δημιούργησαν όλο αυτό το διάστημα, μια εικόνα που δεν αρμόζει σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μετά την αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα άρδευσης, ξεκίνησε σήμερα το πότισμα του γηπέδου, αλλά και η καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο. 

Είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εικόνα του γηπέδου θα είναι όπως της αρμόζει και το υπέροχο αυτό αθλητικό κέντρο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αθληθεί, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', η προετοιμασία του οποίου για το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Στον ''ΕΘΝΙΚΟ'' Κλειδίου Τερζίδης και Κιρκιλιανίδης

Στον πάγκο του ΕΘΝΙΚΟΥ Κλειδίου θα βρίσκεται τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν ο Χρήστος Τερζίδης. Ο έμπειρος προπονητής που έκανε ένα διάλειμμα την περσινή περίοδο από τους πάγκους, τελικά δεν κατάφερε να μείνει πολύ καιρό εκτός δράσης. Το Κλειδί επιστρέφει στην Α1 κατηγορία και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Επίσης στον ΕΘΝΙΚΟ Κλειδίου θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης, ο οποίος όπως είναι γνωστό αποχώρησε από τον Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων στα μέσα της προηγούμενης περιόδου. Φυσικά είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα των Τρικάλων.

Ημαθιώτισα η νέα Γενική Γραμματέας Αθλητισμού

Μια Ημαθιώτισα επιλέχθηκε από την κυβέρνηση ως Γενική Γραμματέας Αθλητισμού. Πρόκειται για την Κούλα Γιαννακίδου παλιά πρωταθλήτρια του στίβου (μήκος), της οποίας η καταγωγή είναι από την επαρχία Νάουσας. 
Η κ. Γιαννακίδου είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής.