Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Βρισκόμαστε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες
Πέντε μετάλλια και μια εύφημο μνεία στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ένα Χρυσό, ένα αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία έφεραν οι Έλληνες Μαθητές από την 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από τις 4 έως τις 16 Ιουλίου.

Η ελληνική εταιρεία Μαθηματικών προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση. Κάθε χρόνο διοργανώνει πέντε εξετάσεις, όπου ανάμεσα από 15.000 παιδιά βγαίνουν δύο εθνικές ομάδες. Η μία είναι των μικρών, στην οποία συμμετέχουν παιδιά μέχρι 15 μιση ετών και η άλλη είναι των νέων μέχρι την ηλικία των 19, δηλαδή να βρίσκονται ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παίρνουμε χρυσό μετάλλιο και αυτό μας κάνει πιστεύουμε ότι κάθε
χρόνο θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα, γιατί τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν πέρα από το ταλέντο τους, δουλεύουν πολύ και έχουν ήθος. Φέτος και τα έξι παιδιά που συμμετείχαν βραβεύτηκαν» αναφέρει ο κ. Ιωάννης Τιρλής από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

«Από την Δευτέρα Γυμνασίου συμμετέχω σε διαγωνισμούς μαθηματικών μετά από την παρότρυνση μιας καθηγήτριας μου, η οποία με ενημέρωσε γι' αυτούς. Σήμερα έχω κατακτήσει έξι συνολικά μετάλλια με τελευταίο το αργυρό στην Ολυμπιάδα της Αργεντινής» αναφέρει ο Παναγιώτης Δημάκης, ο 16χρονος μαθητής από την Αθήνα.

«Αφιερώνω αρκετές ώρες για διάβασμα μέσα στην εβδομάδα και έχω παραγγείλει και κάποια βιβλία από το διαδίκτυο λίγο πιο εξειδικευμένα σχετικά με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς. Μπαίνω ακόμα και σε κάποια φόρουμ, στα οποία συζητάμε με διάφορα παιδιά σχετικά με ασκήσεις και τις λύσεις τους» προσθέτει ο Παναγιώτης.

Τα περιοδικά, τα οποία εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία «Ευκλείδης Α» για μαθητές Γυμνασίου, «Ευκλείδης Β» για μαθητές Λυκείου και «Ο Μικρός Ευκλείδης» για το Δημοτικό, αποτελούν υποστηρικτικό υλικό αυτών των διαγωνισμών, καθώς περιλαμβάνουν τα θέματα και τις λύσεις των Πανελλήνιων και Διεθνών διαγωνισμών κάθε χρονιάς, όπως επίσης και παρεμφερή ερωτήματα και προβλήματα επιμελημένα από τις Επιτροπές των διαγωνισμών.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

Λώλας Παναγιώτης Χρυσό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης Αργυρό Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Χάλκινο Μετάλλιο
Τσίνας Κωνσταντίνος Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαμπασίδης Ζαχαρίας Εύφημη Μνεία
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: