Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής – Δήμου Αλεξάνδρειας


Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι δομές κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους γονείς να αφιερώσουν απερίσπαστοι το χρόνο τους για να ανταποκριθούν σε άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις και δραστηριότητές τους. Τα ΚΔΑΠ εξασφαλίζουν δημιουργική απασχόληση των παιδιών, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου (απογευματινές ώρες το χειμώνα και πρωινές το καλοκαίρι) , σε πλήθος ατομικών ή και οργανωμένων δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας -κατά ασφαλή και παιδαγωγικό τρόπο- ευχάριστα και παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους.  

Η λειτουργία και η κύρια επιδίωξη του ΚΔΑΠ είναι η μάθηση των παιδιών μέσα από δημιουργικά κι ευχάριστα παιχνίδια καθώς και η κοινωνικοποίησή τους, μιας και συμμετέχουν όλα μαζί ως ομάδα. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν.
Το ΚΔΑΠ παρέχει στα παιδιά ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, όπως:

Χειροτεχνίες και Κατασκευές: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πηλό, χαρτοκατασκευές, ζυμαροκατασκευές, μακέτες, κολάζ, πάζλ και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια.

 Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών: Στο εργαστήριο πληροφορικής δίνεται η δυνατότητα της ενασχόλησης των παιδιών και της εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες (με τη χρήση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, παιχνιδιών μνήμης και σκέψης, καθώς επίσης και παζλ). Το παιδί μπορεί να ακονίζει το μυαλό του μέσα από τα κατάλληλα παιχνίδια με φιλικά γραφικά χωρίς να αισθάνεται ότι κάνει αγγαρεία. Επιπλέον με την πρόσβαση στο Internet παρέχεται βοήθεια σε σχολικές εργασίες (πάντα με την καθοδήγηση του ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού).
 Φυσική Αγωγή: Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γυμναστηρίου, τα παιδιά αθλούνται μέσα από ομαδικά παιχνίδια (όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρό, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ, σχοινάκι, κ.ά.)
 Ζωγραφική: Μέσα από το μάθημα της ζωγραφικής τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά από την φύση όπως: πέτρες, κοχύλια, ξύλα, άμμο, κ.ά. Επίσης ζωγραφίζουν με τα κατάλληλα χρώματα πάνω σε ύφασμα, ξύλο, πέτρες, γύψο και γυαλί.
 Παραδοσιακοί Χοροί: Μέσα από τους χορούς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παράδοση του τόπου μας και συγχρόνως αθλούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα.
 Εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο το ΚΔΑΠ του Δήμου Πλατέος πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές εκθέσεις στις οποίες πωλούνται κατασκευές και χειροτεχνίες των ίδιων των παιδιών και τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές
Το προσωπικό του ΚΔΑΠ:
Γιώργος Κουϊμτζίδης (γυμναστική)
Θεανώ Μίχου (πληροφορική)
Νατάσα Δισερή (υποστηρικτικές εργασίες)
Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 2, ΤΚ 59300 Κορυφή (δημοτικό κατάστημα)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23330 53600 (για πληροφορίες κι εγγραφές)



Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον και η χαρά της ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια: