Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τιμήθηκε η μνήμη της Δόμνας Σαμίου στο Ηρώδειο

Περισσότερος ήταν ο κόσμος στο άνω παρά στο κάτω διάζωμα λόγω τιμής
Είχε ενθουσιασμό, δεν βρήκε, όμως, το Ηρώδειο γεμάτο η συναυλία στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου (1928 – 2012) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τον τίτλο «Έχε γεια, πάντα γεια».

Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο γέμισε περίπου κατά τα ¾ τη βραδιά της συναυλίας, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι οι θέσεις του άνω διαζώματος ήταν γεμάτες σε αντίθεση με το κάτω διάζωμα - προφανώς λόγω διαφοράς τιμής στα δύο εισιτήρια. 


Οι φίλοι της μουσικής τίμησαν μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και ερευνήτριες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, σε μία συναυλία-αφιέρωμα στη γυναίκα που άοκνη ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, αναζητώντας, καταγράφοντας και τραγουδώντας τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε με την προβολή βίντεο στο οποίο άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τη Δόμνα Σαμίου αναφέρονταν στη ζωή, το έργο και την προσωπικότητά της.
Πολλοί από τους μόνιμους μουσικούς συνεργάτες της αλλά και τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί της, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ήταν εκεί. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ωστόσο, που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί τελικά δεν τραγούδησε. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Σκεύα, η καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Παπαδάκη, ο σχεδιασμός φωτισμών της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και το μοντάζ του οπτικοακουστικού υλικού του Πάνου Βουτσαρά.

Τους ερμηνευτές επί σκηνής συνόδευσε η χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: