Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αθλητισμός και Σχολείο...

Δ. Σούρλας
Αρκετές επιτυχίες σημείωσαν και φέτος οι μαθητές μας στις πανελλήνιες εξετάσεις, αφού συγκέντρωσαν πολύ καλές βαθμολογίες, πετυχαίνοντας την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (θα αναφερθούμε αναλυτικά όταν ανακοινωθούν οι βάσεις). Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που απογοητεύτηκαν αφού τα αποτελέσματα δεν τους ικανοποίησαν. Το σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν τελειώνει εδώ.
Οι επιτυχίες όμως αρκετών μαθητών-αθλητών, οι οποίοι συγκέντρωσαν πολύ καλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο αθλητισμός όχι μόνο δεν έρχεται σε σύγκρουση με την υπόλοιπη εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά αντικειμενικά την υποστηρίζει και τη συμπληρώνει.

Τρανό παράδειγμα η επιτυχία του ''δικού'' μας Δημήτρη Σούρλα, ο οποίος ασχολείται (όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές στο παρελθόν) με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 7 ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι δύο από τους επιτυχόντες (Βασίλης Κασνακίδης και Στέφανος Σούρλας), είναι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων.



Θεοδωρακοπούλου και Γιαγκούση 
Φυσικά δεν περνάει απαρατήρητη η μεγάλη επιτυχία δύο αθλητριών πετοσφαίρισης (βόλεϊ) του Γ.Α.Σ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ'', οι οποίες κατάφεραν να διακριθούν και να αριστεύσουν στις φετεινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Πρόκειται για την Θεοδωρακοπούλου Μαριέτα και την Γιαγκούση Ήρα, οι οποίες συγκέντρωσαν, η πρώτη 19.750 μόρια (υποψήφια της θετικής κατεύθυνσης) και η δεύτερη 19.200 μόρια (υποψήφια της τεχνολογικής).

Με την επιτυχία τους αυτή τα παιδιά έδειξαν ότι μπορεί κάποιος να συνδυάσει με επιτυχία αθλητισμό και σχολείο, σε αντίθεση με ότι πολλοί πιστεύουν. 
Δυστυχώς όμως ο αθλητισμός δεν βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της κάθε οικογένειας, ιδιαίτερα στη επαρχία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι, Αθλητισμός και Εκπαίδευση πάνε χέρι-χέρι. 

Εμείς ευχόμαστε στα παιδιά καλή συνέχεια στις σπουδές τους και στην αγωνιστική τους παρουσία στα γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: