Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση με θέμα την ανακύκλωση

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ»
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 19.30, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο
«Αλλάζουμε Συνήθειες» είναι ο τίτλος εκδήλωσης για την ανακύκλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 19.30 στην Αλεξάνδρεια, στο χώρο μπροστά από το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο.

Η εκδήλωση, που διοργανώνουν η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε προγράμματα ανακύκλωσης και στην κριτική αντιμετώπιση του σύγχρονου καταναλωτικού τρόπου της ζωής μας. Μέσα από μια ψυχαγωγική βραδιά θα δοθεί η δυνατότητα να εξοικειωθούμε με τις διαδικασίες ανακύκλωσης και τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
· Ενημέρωση για την ανακύκλωση, με διανομή έντυπου υλικού και προβολή DVD
· Συγκέντρωση ηλεκτρικών συσκευών – μπαταριών – λαμπτήρων
· Ζωγραφική από τα παιδιά σε χαρτόνια με θέμα το Περιβάλλον
· Κατασκευές αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά
· Face Painting

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία από το συγκρότημα των ΕΚΜΕΚ και ποδηλατικός γύρος από τα μέλη και τους φίλους του Φυσιολατρικού-Αθλητικού Ομίλου Αλεξάνδρειας.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η οδός Δ. Βετσοπούλου, από το ύψος της οδού Κομνηνών έως το ύψος της οδού Ταγματάρχου Γεωργούλη, θα παραμείνει κλειστή από τις 19:30 έως και τις 23:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: