Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την απόλυτη θέση της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας μετέφερε στους συγκεντρωθέντες κατοίκους της τοπικής κοινότητας Τρικάλων ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης, ότι δεν γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας του δήμου του. Η θέση αυτή επαναλήφθηκε και σήμερα στην σύσκεψη που διοργάνωσε το προεδρείο της τοπικής κοινότητας εξ αιτίας των διακινούμενων φημών περί κατάργησης του Γυμνασίου Τρικάλων στα πλαίσια της αναδιάταξης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Ο Φ. Δημητριάδης έκανε γνωστό ότι η θέση της διοίκησής του είναι γνωστή και εκφράστηκε προς πάσα κατεύθυνση στην συνεδρίαση της Παρασκευής του δημοτικού συμβουλίου. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος Μ. Κασνακίδης είπε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες και παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να μη σταματήσει τη λειτουργία του το γυμνάσιο όπως και κανένα άλλο διδακτήριο του δήμου.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Τάκης Παπαδόπουλος που συντάχθηκε στη λογική που εξέφρασε ο Δήμαρχος.
Στην σύσκεψη ανταποκρίθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρ. Αλευράς.
Οι δημότες των Τρικάλων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις φήμες που ακούγονται και αναφέρθηκαν σε διάφορες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των μαθητών που σήμερα δεν ξεπερνούν τους 55.
Πληροφοριακά να πούμε ότι στο Γυμνάσιο Πλατέος φοιτούν 185 μαθητές, στο Γυμνάσιο Κορυφής φοιτούν 85 μαθητές και στο Γυμνάσιο Τρικάλων 53. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: