Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με αφορμή μία επιστολή που εστάλει στον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων από ένα συμπολίτη μας, ο οποίος ευχαριστεί τον Σύλλογο για την προσφορά αίματος για τις ανάγκες ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ο Σύλλογος ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι μέχρι σήμερα, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προσέφερε 28 φιάλες αίμα για τις ανάγκες 13 συνανθρώπων μας.
   
Η Αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη έκφραση εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας: δίνεις αίμα – δίνεις ζωή! Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα και τα παράγωγά του κυρίως μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει αφενός να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και αφετέρου να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από «τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο».
Κατά συνέπεια κρίνεται αναγκαίο ΟΛΟΙ ΜΑΣ να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον τόπο μας και κατ’ επέκταση την Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: