Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟ "ΝΟΗΣΙΣ" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, και των παραρτημάτων του της Βέροιας και Αλεξάνδρειας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Γραμματισμού και περιελάμβανε σχετικές με το Γραμματισμό δραστηριότητες.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις σε συνεργασία με την Parallaxi μέσα από τη δράση της «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς» οργάνωσαν τη δράση «Μια βραδιά στο μέλλον». Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την ταινία «Στα όρια του Σύμπαντος» και ένα εντυπωσιακό εικονικό «Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο» από τον καθηγητή Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του ΑΠΘ, Γιάννη Σειραδάκη. Επίσης, επισκέφτηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας εκθέσεις αφιερωμένες στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία και στο Αυτοκίνητο. Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιασμένοι μετά την προβολή της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να σχολιάσουν το περιεχόμενό της απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Την εκδρομή οργάνωσαν η Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. κα Μαρούλα Χατζηευαγγέλου και η καθηγήτρια του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού κα Στυλιανή Καρύδα.

xronika05.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: