Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το φυτώριο αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών του Απ. Κασνακίδη

Μετά την ενασχόλησή του τα προηγούμενα χρόνια με την κατασκευή, διακόσμηση και συντήρηση κήπων, ο συγχωριανός μας Απόστολος Π. Κασνακίδης, τεχνολόγος-γεωπόνος, δραστηριοποιείται εδώ και ενάμιση χρόνο στην παραγωγή αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του στα Τρίκαλα.
Τον συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι στο φυτώριό του και μας είπε λίγα λόγια για το αντικείμενο της δουλειάς του. Συγκεκριμένα μας είπε:
''Παράγω αρωματικά φυτά (ρήγανη, θυμάρι, μέντα, δυόσμο, δενδρολίβανο, λεβάντα, μάραθο, σπαθόχορτο, εχινάκεια, βασιλικό, καλέντουλα, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, εστραγκόν), αλλά και καλλωπιστικά πολυετή και ετήσια-εποχιακά (πετούνιες, κατιφές, πανσές, άλυσο, έρωτα, φλόγα, φούλι, σπειραία, γιασεμί, κ.α.).
Τα αρωματικά φυτά μπορούν να καταναλωθούν προληπτικά ως βάλσαμο για την υγεία, ως έκχυμα ή ως αφέψημα και με άλλες χρήσεις (κεραλοιφές, κατάπλασμα, βάμματα). Πολλά απ' αυτά έχουν και καλλωπιστική αξία με πάρα πολύ όμορφα άνθη. Αυτά, όπως και όλα τα λουλούδια, μας ομορφαίνουν τη ζωή''




Ο ιδιοκτήτης του φυτωρίου, έχοντας τις κατάλληλες επιστημονικές-γεωπονικές γνώσεις και σημαντική εμπειρία, με συνέπεια και υπευθυνότητα, έχει ως στόχο την παραγωγή φυτών άριστης ποιότητας και υψηλής καλλωπιστικής αξίας, καθώς και την άριστη και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.











Δεν υπάρχουν σχόλια: