Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πινελιές Πολιτισμού από τις μητέρες των νηπίων

Εξαιρετική πρωτοβουλία σήμερα το πρωί (Πέμπτη 7 Μαϊου) από τις μητέρες των νηπίων, οι οποίες φόρεσαν ρούχα εργασίας και το χαμόγελο τους, πήραν μαζί τους ένα ζευγάρι γάντια, ένα πινέλο και την καλή τους διάθεση και έβαψαν τα κάγκελα του Νηπιαγωγείου Τρικάλων, κάνοντάς το αισθητικά πιο όμορφο και πολύ πιο ευχάριστο για τα παιδιά. 
Ήταν μία πινελιά πολιτισμού με μια εθελοντική εργασία, για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, που ταυτόχρονα δείχνει ότι ο Εθελοντισμός πρέπει να γίνει στάση ζωής. Είναι βέβαιο ότι με πνεύμα  ομαδικότητας και συνεργασίας, αλλά και καλό συντονισμό δράσεων, μπορούν να γίνουν πολλά ''πράγματα'' στη μικρή μας κοινωνία.
Φυσικά ο Εθελοντισμός δεν υποκαθιστά την Δημοτική Αρχή, που στηρίζει έμπρακτα τα Σχολεία. Αποτελεί όμως, συμπληρωματικότητα.
Αν και το πνεύμα του Εθελοντισμού είναι αρκετά ανεπτυγμένο στο χωριό μας (πολλές και ποικίλες οι εθελοντικές δράσεις Φορέων και Συλλόγων), ελπίζουμε αυτή η δράση των ''κοριτσιών'' να βρει πολλούς μιμητές και να ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι το παράδειγμά τους. 
Συγχαρητήρια... 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: